דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
זפולה - הסופגנייה האיטלקית
סופגניות איטלקיות עם השחר העולה, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 מרסקים את תפוחי האדמה המקולפים והמבושלים למחית. חשוב להכין את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים.
  • 2 שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש" (ניתן להכין גם במיקסר). מניחים בתוך הגומה את כל מרכיבי הבצק.
  • 3 בעזרת מזלג מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה. אט-אט מוסיפים את הקמח שמסביב עד שכולו נספג לתוך הבצק.
  • 4 יוצרים כדור בצק נעים למגע, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד/מגבת (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט קמח בשלב זה או בעת יצירת הכדורים). שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ- 20 דקות.
  • 5 בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה משומן על מנת שהסופגניות לא תידבקנה (ניתן לחתוך את נייר האפייה לגודל הסופגניות וכך להחליק את הסופגניות לשמן הטיגון לאחר מכן). מכסים את המגש במגבת מטבח ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.
  • 6 במחבת על אש בינונית מחממים שמן לטיגון (ראו הערה בנוגע לכמות השמן). מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.
  • 7 מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. ממיסים בתוכה את השוקולד, מערבבים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • 8 מעבירים את ממרח השחר העולה אל תוך שקית זילוף. ממלאים את הסופגניות, טובלים בציפוי השוקולד ומקשטים בסוכריות או עלי זהב למראה יוקרתי.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק יחסית (כליטר שמן לטיגון). הערך התזונתי לא כולל את הסוכריות לקישוט.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 29.4% 9.3% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב