דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מרסקים את תפוחי האדמה המקולפים והמבושלים למחית. חשוב להכין את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים.
  • 2 שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש" (ניתן להכין גם במיקסר). מניחים בתוך הגומה את כל מרכיבי הבצק.
  • 3 בעזרת מזלג מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה. אט-אט מוסיפים את הקמח שמסביב עד שכולו נספג לתוך הבצק.
  • 4 יוצרים כדור בצק נעים למגע, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד/מגבת (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט קמח בשלב זה או בעת יצירת הכדורים). שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ- 20 דקות.
  • 5 בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה משומן על מנת שהסופגניות לא תידבקנה (ניתן לחתוך את נייר האפייה לגודל הסופגניות וכך להחליק את הסופגניות לשמן הטיגון לאחר מכן). מכסים את המגש במגבת מטבח ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.
  • 6 במחבת על אש בינונית מחממים שמן לטיגון (ראו הערה בנוגע לכמות השמן). מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.
  • 7 מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. ממיסים בתוכה את השוקולד, מערבבים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • 8 מעבירים את ממרח השחר העולה אל תוך שקית זילוף. ממלאים את הסופגניות, טובלים בציפוי השוקולד ומקשטים בסוכריות או עלי זהב למראה יוקרתי.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק יחסית (כליטר שמן לטיגון). הערך התזונתי לא כולל את הסוכריות לקישוט.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)343354
חלבונים (גרם)5.83 6.02
פחמימות (גרם)3839
מתוכן סוכרים (גרם)2.94 3.04
שומנים (גרם)18.34 18.93
מתוכם שומן רווי (גרם)7.32 7.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.08
כולסטרול (מ"ג)64.81 66.88
נתרן (מ"ג)155.01159.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 0.33
מים (גרם)22.2222.93
ויטמין A (מק"ג)18.1818.76
ויטמין B (מ"ג)0.640.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.897.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.1
ויטמין C (מ"ג)1.511.55
ויטמין D (מק"ג)0.230.24
ויטמין E (מ"ג)0.120.13
ויטמין K (מק"ג)0.380.4
סידן (מ"ג)8.218.47
ברזל (מ"ג)0.250.26
מגנזיום (מ"ג)4.865.02
זרחן (מ"ג)29.2130.14
אבץ (מ"ג)0.190.2
אשלגן (מ"ג)72.2974.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 29.4% 9.3% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
סופגניות איטלקיות עם השחר העולה, צילום: תפיקו הפקות
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה