דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 40 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הצ`ורוס שמכינים)

  • הבצק הרבוך
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • סוכר - 2 כף שטוחה - סה"כ (30 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    בטמפרטורת החדר (טרופות)
  • תמצית וניל - כף (10 מ"ל)
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח בסיר את המים עם החמאה, הסוכר והמלח.
  • 2 כשמגיע לרתיחה לכבות את האש, להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב עד שהעיסה נהפכת לגוש בצק.
  • 3 לקרר בצד למשך כ- 10 דקות (הקירור נועד כדי שהביצים לא תתבשלנה כשמוסיפים אותן בשלב הבא).
  • 4 להעביר את הבצק לקערה, להוסיף את הביצים הטרופות ותמצית הוניל ולערבב היטב (תחילה הבצק מתפרק אך הוא מתאחד שוב עם הערבוב - אני ערבבתי עם מטרפה, אך רצוי יותר לערבב עם לקקן מכיוון שהבצק נכנס אל תוך המטרפה ומקשה על מלאכת הערבוב כך). בשלב זה ניתן בעיקרון להוסיף את הביצים אחת אחת על מנת לחוש את הבצק והאם הוא זקוק לביצה נוספת בכל פעם. בנוסף, ניתן להשתמש במיקסר על מנת לקרר את הבצק לפני הוספת הביצים וכמובן על מנת לעבד אותו לאחר הוספתן.
  • 5 לקחת חתיכה מהבצק באמצעות שתי אצבעות ולמתוח - הבצק אמור להימתח מעט בין האצבעות. במידה ולא נמתח - הוסיפו מעט מים עד לקבלת המרקם האידיאלי ועד שהוא נמתח בצורה טובה (אני הוספתי מעט).
  • 6 להעביר את עיסת הבצק אל שקית זילוף (רצוי שקית זילוף רב פעמים מבד) עם צנתר משונן 15 מ"מ.
  • 7 לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר ולמדוד את חום השמן ל- 170-180 מעלות צלזיוס. במידה ואין לכם מד טמפרטורה - תזלפו חתיכה קטנה מהבצק - אם היא צפה סימן שהשמן מחומם היטב. דרך נוספת לבדיקה היא להכניס קצה של כף עץ לשמן - מסביב אתם אמורים לראות בועות קטנות.
  • 8 להניח בשמן חתיכה קטנה של גזר מקולף (על מנת למנוע את השחרת השמן במהלך הטיגון).
  • 9 לזלף צ`ורוס אל תוך השמן החם בגודל הרצוי ולטגן משני הצדדים.
  • 10 להניח את הצ`ורוס מעט על נייר סופג ולטבול אותו בתערובת של סוכר וקינמון (לא חובה). ניתן להגיש את הצ`ורוס עם אילו מטבלים שאוהבים.
  • 11 מתקבל צ`ורוס ספרדי קל להכנה וטעים.
  • 12 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`ורוס לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק בהתאם לגודל הסיר. הערך התזונתי לא כולל את התוספות השונות לצ`ורוס. ניתן לשלב סוכר וניל במקום הסוכר הרגיל לטעם ונילי יותר (ואולי לוותר על תמצית הוניל). צ`ורוס אוכלים ישר אחרי הטיגון אחרת אינו טעים - הגישו מיד עם התוספות שהכנתם מבעוד מועד.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)129326
חלבונים (גרם)1.73 4.37
פחמימות (גרם)718
מתוכן סוכרים (גרם)1.59 4
שומנים (גרם)10.34 26.09
מתוכם שומן רווי (גרם)3.08 7.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)37.6 94.82
נתרן (מ"ג)55.42139.78
מים (גרם)17.4343.96
ויטמין A (מק"ג)10.8827.44
ויטמין B (מ"ג)0.160.41
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.28.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.15
ויטמין D (מק"ג)0.140.35
ויטמין E (מ"ג)0.070.18
ויטמין K (מק"ג)0.020.05
סידן (מ"ג)4.2710.76
ברזל (מ"ג)0.120.3
מגנזיום (מ"ג)12.51
זרחן (מ"ג)13.4934.03
אבץ (מ"ג)0.090.23
אשלגן (מ"ג)10.1625.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 54.1% 9% 36.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
צ`ורוס ספרדי לחנוכה