דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוחים עשירה
עוגה עם מלית תפוחים
  • 1 שמים במעבד מזון את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק רך שאינו נדבק. עוטפים ושומרים במקרר.
  • 2 מוציאים את הליבה מתפוחי העץ ומגררים במגרדת עבה. רצוי והכי נוח במעבד מזון עם דיסקית גרוד. אפשר לקלוף את התפוחים לפני הגירור, לא חייבים. סוחטים את התפוחים המגוררים ומוציאים את הנוזלים, מוסיפים את שאר מצרכי המלית ובוחשים היטב.
  • 3 מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו לשני חלקים שווים. מסמנים על 2 ניירות אפייה את גודל התבנית (תבנית בגודל 27 ס"מ על 33 ס"מ) ועל הצד שלא מצוייר מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל המתאים. עלה אחד מניחים עם נייר האפייה בתבנית.
  • 4 מוזגים את המלית מעל העלה בתבנית ומיישרים. מניחים את עלה הבצק השני כשהנייר כלפי מעלה, מקלפים את הנייר ואופים בתנור בחום בינוני של 175 מעלות למשך כשעה עד שעה וחצי.
  • 5 כשהבצק שחום ויפה מוציאים מהתנור, מתאפקים וממתינים שיתקרר. שומרים במקרר ואוכלים את העוגה קרה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף כפית או שתי כפיות קינמון למילוי התפוחים למי שאוהב. להכנת עוגת פרווה - ניתן להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה במרגרינה.

ציוד נדרש: תבנית בגודל 27 ס"מ על 33 ס"מ.

בין שתי שכבות של בצק, מלית תפוחים עשירה ומתקתקה - תאווה לחיך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 14.6% 5.7% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב