דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה עם מלית תפוחים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים במעבד מזון את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק רך שאינו נדבק. עוטפים ושומרים במקרר.
  • 2 מוציאים את הליבה מתפוחי העץ ומגררים במגרדת עבה. רצוי והכי נוח במעבד מזון עם דיסקית גרוד. אפשר לקלוף את התפוחים לפני הגירור, לא חייבים. סוחטים את התפוחים המגוררים ומוציאים את הנוזלים, מוסיפים את שאר מצרכי המלית ובוחשים היטב.
  • 3 מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו לשני חלקים שווים. מסמנים על 2 ניירות אפייה את גודל התבנית (תבנית בגודל 27 ס"מ על 33 ס"מ) ועל הצד שלא מצוייר מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל המתאים. עלה אחד מניחים עם נייר האפייה בתבנית.
  • 4 מוזגים את המלית מעל העלה בתבנית ומיישרים. מניחים את עלה הבצק השני כשהנייר כלפי מעלה, מקלפים את הנייר ואופים בתנור בחום בינוני של 175 מעלות למשך כשעה עד שעה וחצי.
  • 5 כשהבצק שחום ויפה מוציאים מהתנור, מתאפקים וממתינים שיתקרר. שומרים במקרר ואוכלים את העוגה קרה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף כפית או שתי כפיות קינמון למילוי התפוחים למי שאוהב. להכנת עוגת פרווה - ניתן להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה במרגרינה.

ציוד נדרש: תבנית בגודל 27 ס"מ על 33 ס"מ.

בין שתי שכבות של בצק, מלית תפוחים עשירה ומתקתקה - תאווה לחיך.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)347151
חלבונים (גרם)4.47 1.94
פחמימות (גרם)5926
מתוכן סוכרים (גרם)27.27 11.85
שומנים (גרם)11.56 5.03
מתוכם שומן רווי (גרם)6.79 2.95
כולסטרול (מ"ג)51.59 22.42
נתרן (מ"ג)218.1294.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.71 1.61
מים (גרם)139.9560.82
ויטמין A (מק"ג)98.0842.63
ויטמין B (מ"ג)0.530.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.883.42
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.04
ויטמין C (מ"ג)7.863.42
ויטמין D (מק"ג)0.050.02
ויטמין E (מ"ג)0.620.27
ויטמין K (מק"ג)4.281.86
סידן (מ"ג)29.5712.85
ברזל (מ"ג)0.290.13
מגנזיום (מ"ג)8.743.8
זרחן (מ"ג)30.8813.42
אבץ (מ"ג)0.140.06
אשלגן (מ"ג)177.8477.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.851.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.71.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 14.6% 5.7% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה