דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 192 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים קערה עם מיץ הלימון בתוספת המים. חותכים את התפוחים לרבעים, פורסים אותם לפרוסות דקות ומוסיפים אל קערת הלימון והמים (כדי שהתפוחים לא ישחירו).
  • 2 במחבת על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים הפרוסים, הקינמון והסוכר, מערבבים ומבשלים למשך כ- 20-30 דקות עד לקירמול (צבע חום בהיר- לא לקרמל יותר מדי).
  • 3 בסיום הבישול מוסיפים לתערובת את הצימוקים, האגוזים וגרידת הלימון, מערבבים היטב ומצננים.
  • 4 מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות. מרדדים את בצק העלים לגודל 35*20 ס"מ בערך, ועובי של כ- 3 מ"מ. בצד אחד של הבצק (מאוזן) עושים חתכים קטנים עם סכין ומפזרים על פני הבצק את הקינמון והסוכר. בצד השני של הבצק מניחים את תערובת התפוחים.
  • 5 סוגרים תחילה משתי הקצוות ולאחר מכן עוטפים את התפוחים עם הצד השני של הבצק, כך שהחתכים שעשיתם ייראו בחלק העליון של השטרודל.
  • 6 מברישים בביצה הטרופה, מקשטים בשקדים פרוסים ואופים כ- 30-40 דקות עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש במגוון סוגי התפוחים, אך ממליצה בתפוחי גרנד סמית - תפוחים ירוקים וחמוצים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)313163
חלבונים (גרם)5.03 2.62
פחמימות (גרם)3820
מתוכן סוכרים (גרם)22.6 11.77
שומנים (גרם)16.28 8.48
מתוכם שומן רווי (גרם)5.58 2.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.05
כולסטרול (מ"ג)39.13 20.38
נתרן (מ"ג)81.9442.67
סיבים תזונתיים (גרם)3.32 1.73
מים (גרם)121.2263.14
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.1718.84
ויטמין B (מ"ג)0.510.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.533.4
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.05
ויטמין C (מ"ג)2.581.34
ויטמין D (מק"ג)0.070.03
ויטמין E (מ"ג)0.310.16
ויטמין K (מק"ג)2.311.2
סידן (מ"ג)19.9710.4
ברזל (מ"ג)0.420.22
מגנזיום (מ"ג)9.95.16
זרחן (מ"ג)35.118.28
אבץ (מ"ג)0.280.14
אשלגן (מ"ג)123.6364.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.42
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.211.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.151.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 26% 8% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.