דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה

  • עלי הסיגר
  • עלי סיגר מרוקאי - 10 יחידות - סה"כ (250 גרם)
    להעביר למקרר שעתיים קודם
  • המלית
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • פפריקה - כפית שטוחה
  • חזה הודו - 350 גרם
    חזה הודו נקבה טחון
  • כוסברה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    קצוצה (או פטרוזיליה)
  • אריסה חריפה - כפית (9 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בסיגרים
  • ראס אל חנות - כפית שטוחה
    תערובת תבלינים מרוקאית
  • הדבק
  • מים - 2/3 כוס - סה"כ (160 מ"ל)
  • קמח חיטה לבן בהיר - כף שטוחה (12 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סיגרים הודו
סיגרים מקוריים עם מילוי מפתיע, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן הזית למשך כ- 8 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את השום והתבלינים, ומורידים מהאש.
  • 2 מוסיפים את חזה ההודו, הכוסברה והאריסה, ומערבבים. לפורר היטב את הבשר/לקצוץ אם יש גושים.
  • 3 מערבבים את המים והקמח לקבלת ממרח דביק, שיבטיח סיגרים יפים ויציבים.
  • 4 חוצים את עלי הסיגר. מניחים כפית מהמילוי לאורך הצד החתוך של כל חצי עלה, מברישים את הקצוות המעוגלים בדבק ומגלגלים לסיגר דק.
  • 5 מחממים שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 6 מטגנים את הסיגרים עד להזהבה קלה.
  • 7 מגישים עם טחינה או סלסת עגבניות.
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסיגרים לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 21.3% 33.9% 43.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב