מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 747 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
דג בחמאה עם פירה בחמאה
- הכנת הדגים:
- 1 מייבשים היטב את נתחי הדג בנייר סופג.
- 2 מתחילים בהמסת 30 גרם חמאה (לכל נתח דג) ומניחים את פילה הסלמון כשצד העור כלפי מטה. אוחזים בדג שלא יתכווץ בטיגון ומטגנים כ- 3 דקות. ממליחים ומפלפלים, הופכים לצידו השני וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות כשכל הזמן ?משקים? את הדג בחמאה החומה והאגוזית שנוצרה במחבת.
- 3 מוציאים ומגישים מיד.
- הכנת הפירה (3 מנות):
- 1 מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לסיר וממלאים במים עד שהקוביות מכוסות + 3-4 ס?מ נוספים, ממליחים ומרתיחים. כשהמים רותחים - מנמיכים מעט את האש, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
- 2 מועכים היטב את הפירה ומוסיפים את החמאה, החלב המחומם והמלח.
- 3 מערבבים ומתקנים תיבול (לגימור חלק וקטיפתי מעבירים את הפירה דרך מסננת צפופה).
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לשמור כרבע כוס ממי בישול תפוחי האדמה כנוזל החם במקום החלב (ניתן להשתמש גם בשמנת מתוקה/שמנת לבישול/מים חמים).
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מומלץ להגיש לצד ברוקולי וסלט קינואה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.4% |
35% |
23.3% |
38.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב