דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג בחמאה עם פירה בחמאה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 747 גרם למנה\יחידה

  • הדגים
  • סלמון אטלנטי - 2 מנות - סה"כ (400 גרם)
    2 נתחי פילה
  • חמאה - 60 גרם
    30 גרם לכל מנת דג
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    1/4 כפית לכל מנת דג
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    1/4 כפית לכל מנת דג
  • הפירה
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח - כף שטוחה
    לבישול תפוחי האדמה
  • חמאה - 70 גרם
  • חלב - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    לחמם במיקרוגל לפני
  • מלח - כף שטוחה
    לתיבול הפירה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הדגים:
  • 1 מייבשים היטב את נתחי הדג בנייר סופג.
  • 2 מתחילים בהמסת 30 גרם חמאה (לכל נתח דג) ומניחים את פילה הסלמון כשצד העור כלפי מטה. אוחזים בדג שלא יתכווץ בטיגון ומטגנים כ- 3 דקות. ממליחים ומפלפלים, הופכים לצידו השני וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות כשכל הזמן ?משקים? את הדג בחמאה החומה והאגוזית שנוצרה במחבת.
  • 3 מוציאים ומגישים מיד.
  • הכנת הפירה (3 מנות):
  • 1 מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לסיר וממלאים במים עד שהקוביות מכוסות + 3-4 ס?מ נוספים, ממליחים ומרתיחים. כשהמים רותחים - מנמיכים מעט את האש, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
  • 2 מועכים היטב את הפירה ומוסיפים את החמאה, החלב המחומם והמלח.
  • 3 מערבבים ומתקנים תיבול (לגימור חלק וקטיפתי מעבירים את הפירה דרך מסננת צפופה).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשמור כרבע כוס ממי בישול תפוחי האדמה כנוזל החם במקום החלב (ניתן להשתמש גם בשמנת מתוקה/שמנת לבישול/מים חמים).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מומלץ להגיש לצד ברוקולי וסלט קינואה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,283172
חלבונים (גרם)53.11 7.11
פחמימות (גרם)8712
מתוכן סוכרים (גרם)3.59 0.48
שומנים (גרם)79.63 10.66
מתוכם שומן רווי (גרם)37.69 5.04
כולסטרול (מ"ג)289.46 38.75
נתרן (מ"ג)7,6291,021
סיבים תזונתיים (גרם)7.74 1.04
מים (גרם)456.8261.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.080.01
ויטמין B (מ"ג)30.734.11
ויטמין B1 (מ"ג)1.090.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.05
ויטמין B3 (מ"ג)21.642.9
ויטמין B5 (מ"ג)5.10.68
ויטמין B6 (מ"ג)2.430.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)106.0814.2
ויטמין B12 (מק"ג)5.60.75
ויטמין C (מ"ג)38.775.19
ויטמין E (מ"ג)0.050.01
ויטמין K (מק"ג)9.691.3
סידן (מ"ג)110.2114.75
ברזל (מ"ג)2.20.29
מגנזיום (מ"ג)145.6619.5
זרחן (מ"ג)673.8790.21
אבץ (מ"ג)2.030.27
אשלגן (מ"ג)2,162289.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)9.041.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.470.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.881.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.10.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 35% 23.3% 38.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.