דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שוקולד ללא שוקולד
טעימה ביותר גם ללא שוקולד
  • 1 יש להקציף את הביצים, תחליף הסוכר וקורט המלח במהירות בינונית - גבוהה לקצף תפוח ואוורירי (6 דקות במהירות 6).
  • 2 לערבב את השמן, הקצפת הצמחית, התמציות והמים בקערית קטנה.
  • 3 במיכל או בשקית נפרדת לערבב את הקמח, אבקת החרובים ואבקת האפייה.
  • 4 את מהירות המערבל להנמיך למינימום ולהטמיע לסירוגין (3-4 יציקות) את הרטובים והיבשים לקצף הביצים רק עד הבלעה, להפסיק ולהשלים את המיזוג בתנועות קיפול עם מרית רחבה.
  • 5 לצקת לתבנית משומנת (קוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות) ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 160 מעלות צלזיוס למשך שעה ועשרים דקות, עד שקצה סכין חד המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  • 6 להשהות מעט לפני הניתוק מהתבנית.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
עוגה מצוינת לסוכרתיים ולנמנעים ממוצרי חלב. יש לבדוק אם תערובת הקמחים ללחם לא מכילה גולטן בוודאות - ואז העוגה עשויה להיות מתאימה לחולי צליאק.

עוגה עסיסית, ספוגית וגבוהה - בלי גלוטן, בלי סוכר, בלי לקטוז, בלי אגוזים ובלי קקאו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 39.7% 11.7% 38%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (1.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב