דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שקדים וטחינה ללא גלוטן
לחם מופלא ללא גלוטן
  • 1 מקציפים 4 ביצים שלמות עם הממתיק שבחרתם והמלח עד לקבלת קצף תפוח מאוד ובהיר.
  • 2 מערבבים בכלי נפרד את השקדים הטחונים, הטחינה הגולמית, קליפות הפסיליום, אבקת האפייה, הביצה השלמה שנותרה והמים עד לקבלת עיסה אחידה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים (כף או שתיים).
  • 3 מקפלים ב- 3 פעמים את קצף הביצים עם העיסה עד שכל הקצף התמזג ומקבלים בלילה דומה לשל עוגה בחושה.
  • 4 יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת ומרופדת בנייר אפייה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו עד להשחמה (כ- 25 דקות).
  • 6 מוציאים מהתבנית ולאחר שהלחם מתקרר פורסים ושומרים סגור היטב במקפיא (מפשירים לפי הצורך).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.

נכון לעכשיו אין תחלופה לקליפות הפסיליום. כשמכינים בצק גבינות אין צורך בפסיליום. הפסיליום הם סיבים תזונתיים שתורמים לגמישות ומרקם מצוינים שלא משיגים עם סיבים תזונתיים אחרים (שאני ניסיתי).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.7% 37.8% 25.4% 23.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (1.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב