דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות לחנוכה
טמפרטורת השמן חשובה להצלחת הסופגניות, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 אל קערת המיקסר להוסיף את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל, לערבל מעט ולהוסיף את הביצים, החמאה הרכה, החלב הפושר, הברנדי וגרידת התפוז.
  • 2 להמשיך לערבל עד לקבלת בצק, כשלקראת הסוף להוסיף את המלח.
  • 3 לסדר את הבצק לעיגול גדול בצורה יפה, לכסות במגבת ולהתפיח למשך כשעה עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • 4 להוריד מהבצק את האוויר בעזרת האגרוף וליצור כדורים במשקל של כ- 50 גרם לכדור. להניח בתבנית על ריבועי נייר אפייה משומנים, לכסות ולהתפיח שוב למשך כחצי שעה.
  • 5 הנה הגיע לו השלב הקריטי - טמפרטורת השמן. במידה והשמן יהיה חם מדי - הסופגניות שלנו תהיינה מטוגנות ושחומות רק מבחוץ, כשמבפנים נרגיש בצק. לכן, טמפרטורת השמן צריכה להיות באיזור ה- 165 מעלות ולא יותר (רצוי להשתמש במד טמפרטורה מקצועי למטבח). בנוסף, עוצמת האש צריכה להיות נמוכה כדי לא להעלות את טמפרטורת השמן בזמן הטיגון. טיפ נוסף: מומלץ "לזרוק" לשמן חתיכת גזר שמסייעת לשמן לא להשחיר וגם מסייעת לו לשמור על הטמפרטורה. למי שאין מד טמפרטורה - להניח מקל עץ בתוך השמן - אמורות להיווצר בועות קטנות (שוב, מומלץ להשתמש במד הטמפרטורה מכיוון שזה קריטי להצלחת הסופגניות).
  • 6 לאחר שהשמן העמוק התחמם בסיר (רצוי סיר רחב) - להחליק את כדורי הבצק לשמן החם (רצוי להחליק את כדורי הבצק על הצד העליון שלהן).
  • 7 לטגן עד להשחמה וליצירת הפס הלבן של הסופגניה במרכזה, ולהפוך לצד השני בעזרת מכה קטנה עם מקל עץ בצד הסופגניה. להמשיך לטגן את הצד השני ולהוציא מהשמן בעזרת כף מחוררת אל צלחת/מגש עם נייר סופג.
  • 8 לקשט את הסופגניות בכל מה שאוהבים ולהגיש!
  • 9 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, סיר רחב, כף מחוררת ומד טמפרטורה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. חשוב לעשות שימוש בחמאה רכה ובחלב פושר! במידת הצורך להוסיף לבצק עוד חלב/קמח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.7% 9.7% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב