דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת ברוקולי עם גבינות
שילוב של ברוקולי וגבינות
  • 1 את הברוקולי לבשל בתוך סיר עמוק עם מים (4 כוסות), קצת מלח (רבע כפית) וחצי כוס חומץ במשך רבע שעה.
  • 2 לסנן במסננת ולשטוף טוב טוב.
  • 3 להעביר לסיר שטוח יותר שיש בו כוס וחצי מים, 1 כפית מלח וחצי כוס שמן קנולה.
  • 4 לבשל על אש קטנה במשך חצי שעה, לסנן ולא לשטוף - לחכות שזה יתקרר (אפשר גם להכין יום קודם ולאחסן במקרר).
  • 5 לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות ולערבב עם שאר חומרי הפשטידה.
  • 6 לאפות ב- 180 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות (תלוי בתנור).
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדי להפחית קלוריות במתכון ניתן להמיר את האשל ביוגרט 1.5% ולהפחית את כמות השמן לרבע כוס במקום חצי. ניתן לשדרג ולהמיר את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא או קמח כוסמין.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 41.7% 26.3% 26%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (0.9 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב