דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.07 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סביח עיראקי
  • להכנת החצילים המטוגנים:
  • 1 לפרוס את החציל לפרוסות עגולות, לזרות את המלח ולהשאיר בחוץ חצי שעה.
  • 2 לסחוט את פרוסות החציל מהנוזלים, לייבש ולטגן במחבת עם שמן רותח משני צידי החציל עד שישחים. לשטח על מגבות נייר לספיגת הנוזלים או רשת צינון.
  • להכנת סלט הירקות:
  • 1 לקצוץ את העגבנייה, המלפפון והבצל לקוביות, ולערבב בקערה.
  • 2 לתבל במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון, ולערבב.
  • להכנת הביצים ותפוח האדמה:
  • 1 להרתיח בסיר עם מים את תפוח האדמה והביצים עד לריכוך תפוח האדמה.
  • 2 מי שאוהב ביצים חומות יכול לבשל על אש קטנה מספר שעות עד להפיכת הביצים לחומות. בימי שישי נוהגים לשים על הפלטה כל הלילה ובשבת בבוקר הביצים הופכות לחומות.
  • להכנת הסביח:
  • 1 למרוח מעט עמבה על הפיתה, להניח מספר פרוסות חציל מטוגן על ממרח העמבה.
  • 2 לחתוך את הביצים הקשות ותפוח האדמה לפרוסות ולפזר על החצילים.
  • 3 להוסיף עוד שכבת חצילים מטוגנים. להוסיף מעל את סלט הירקות והמלפפון החמוץ. לפזר את עלי הפטרוזיליה מעל סלט הירקות.
  • 4 במידה ומדובר בפיתה עיראקית - לסדר את כל המצרכים על כשליש משטח הפיתה, לגלגל את הפיתה לאורכה ולעשות קיפול בשולי הפיתה למניעת נזילות מהכריך.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת בישול וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 37.1% 12.2% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.73 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב