דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

3.06 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • להכנת החציל:
  • 1 לפרוס לפרוסות עגולות, לזרות חצי כפית מלח ולהשאיר בחוץ חצי שעה.
  • 2 לסחוט את פרוסות החציל מהנוזלים, לייבש ולטגן במחבת עם שמן רותח משני צידי החציל עד שישחים.
  • 3 לשטח על מגבות נייר לספיגת הנוזלים.
  • להכנת סלט הירקות:
  • 1 לקצוץ עגבנייה, מלפפון ובצל לקוביות ולערבב בקערה.
  • 2 לתבל במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון.
  • להכנת הביצים ותפוח האדמה:
  • 1 להרתיח בסיר עם מים תפוח אדמה ושתי ביצים עד לריכוך תפוח האדמה.
  • 2 מי שאוהב ביצים חומות יכול לבשל על אש קטנה מספר שעות עד להפיכת הביצים לחומות. בימי שישי נוהגים לשים על הפלטה כל הלילה ובשבת בבוקר הביצים הופכות לחומות.
  • להכנת הכריך:
  • 1 למרוח מעט עמבה על הפיתה.
  • 2 לשים מספר פרוסות חציל מטוגן על ממרח העמבה.
  • 3 לחתוך את הביצים הקשות ותפוח האדמה לפרוסות ולפזר על החצילים.
  • 4 להוסיף עוד שכבת חצילים מטוגנים.
  • 5 להוסיף מעל את סלט הירקות והמלפפון החמוץ פרוס לפלחים.
  • 6 לפזר את עלי הפטרוזיליה מעל סלט הירקות.
  • 7 לסדר את כל המצרכים על כשליש משטח הפיתה.
  • 8 לגלגל את הפיתה לאורכה.
  • 9 לעשות קיפול בשולי הפיתה למניעת נזילות מהכריך.
  • 10 בתיאבון!

שיטת ההכנה כוללת בישול וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,37845
חלבונים (גרם)31.98 1.05
פחמימות (גרם)1174
מתוכן סוכרים (גרם)16.39 0.54
שומנים (גרם)90.52 2.96
מתוכם שומן רווי (גרם)10.29 0.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.260.01
כולסטרול (מ"ג)491.84 16.09
נתרן (מ"ג)2,71388.76
סיבים תזונתיים (גרם)16.01 0.52
מים (גרם)2,73289.36
ליקופן (מ"ג)4.430.14
ויטמין A (מק"ג)401.4113.13
ויטמין B (מ"ג)11.050.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.460.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.80.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.980.16
ויטמין B5 (מ"ג)3.580.12
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)196.596.43
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.04
ויטמין C (מ"ג)99.143.24
ויטמין E (מ"ג)15.910.52
ויטמין K (מק"ג)585.1519.14
סידן (מ"ג)240.297.86
ברזל (מ"ג)5.260.17
מגנזיום (מ"ג)144.024.71
זרחן (מ"ג)411.0313.45
אבץ (מ"ג)3.080.1
אשלגן (מ"ג)1,93163.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)21.690.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)6.20.2
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)15.270.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)53.981.77
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)52.381.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 35.4% 12.5% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.