דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עראייס על האש
עראייס: מתאבן בשרי מושלם
  • 1 מתחילים מהכנת תערובת הקבב: בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, הפלפל השחור, הפיסטוקים הקצוצים והצנוברים, עד להטמעת הטעמים בתוך הבשר ולקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מחלקים את תערובת הקבב שלנו ל- 16 חלקים שווים, וחותכים לרבעים את ארבעת הפיתות שלנו - כך שיתקבלו לנו 16 רבעים. ניתן גם להכין חצאי פיתה אבל לדעתנו יותר כיף לאכול מיני עראייס.
  • 3 ממלאים את הפיתות שלנו בתערובת הבשר ודוחסים היטב כך שכל הפיתה תהיה מלאה בבשר.
  • 4 מברישים את הפיתות שלנו בשמן זית היטב משני הצדדים.
  • 5 מדליקים את המנגל. ברגע שהאש אחידה מתחילים לצלות את העראייס עד להשחמה משני הצדדים ודואגים גם בעזרת מלקחים לצלות את הבשר מכל צד (אם הכנתם חצאי פיתה פשוט לסובב לכיוון של הבשר עד להשחמה שלו. לאחר מכן, מעבירים למקום של להבה נמוכה מעל המנגל שימשיך להתבשל (הבשר מבפנים) אבל על חום נמוך מבלי להישרף).
  • 5 מומלץ להגיש עראייס על האש עם טחינה מעל או חומוס בצד.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אם החלטתם להכין עראייס בבית על מחבת - הדרך היא כזאת: צולים את הפיתות על מחבת חמה מכל הצדדים וגם בפינות החשופות של הבשר, במקביל מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים להמשך בישול בתנור עד שהבשר מוכן מבפנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 38.8% 23.1% 36.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב