דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עראייס על האש
עראייס על האש
עראייס על האש
עראייס: מתאבן בשרי מושלם

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מתחילים מהכנת תערובת הקבב: בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, הפלפל השחור, הפיסטוקים הקצוצים והצנוברים, עד להטמעת הטעמים בתוך הבשר ולקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מחלקים את תערובת הקבב שלנו ל- 16 חלקים שווים, וחותכים לרבעים את ארבעת הפיתות שלנו - כך שיתקבלו לנו 16 רבעים. ניתן גם להכין חצאי פיתה אבל לדעתנו יותר כיף לאכול מיני עראייס.
  • 3 ממלאים את הפיתות שלנו בתערובת הבשר ודוחסים היטב כך שכל הפיתה תהיה מלאה בבשר.
  • 4 מברישים את הפיתות שלנו בשמן זית היטב משני הצדדים.
  • 5 מדליקים את המנגל. ברגע שהאש אחידה מתחילים לצלות את העראייס עד להשחמה משני הצדדים ודואגים גם בעזרת מלקחים לצלות את הבשר מכל צד (אם הכנתם חצאי פיתה פשוט לסובב לכיוון של הבשר עד להשחמה שלו. לאחר מכן, מעבירים למקום של להבה נמוכה מעל המנגל שימשיך להתבשל (הבשר מבפנים) אבל על חום נמוך מבלי להישרף).
  • 5 מומלץ להגיש עראייס על האש עם טחינה מעל או חומוס בצד.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אם החלטתם להכין עראייס בבית על מחבת - הדרך היא כזאת: צולים את הפיתות על מחבת חמה מכל הצדדים וגם בפינות החשופות של הבשר, במקביל מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים להמשך בישול בתנור עד שהבשר מוכן מבפנים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות קייטרינג לאירועים המנגליסטים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)251287
חלבונים (גרם)9.88 11.28
פחמימות (גרם)1618
מתוכן סוכרים (גרם)1.2 1.37
שומנים (גרם)16.57 18.91
מתוכם שומן רווי (גרם)4.85 5.54
כולסטרול (מ"ג)30.31 34.59
נתרן (מ"ג)267.84305.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.64 0.73
מים (גרם)33.5338.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.364.97
ויטמין B (מ"ג)2.693.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.22.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.712.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.70.8
ויטמין C (מ"ג)2.372.71
ויטמין E (מ"ג)0.10.12
ויטמין K (מק"ג)15.9418.19
סידן (מ"ג)16.2418.53
ברזל (מ"ג)0.750.85
מגנזיום (מ"ג)12.7514.55
זרחן (מ"ג)74.6785.22
אבץ (מ"ג)1.221.39
אשלגן (מ"ג)156.27178.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.131.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.17
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.951.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.685.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.294.89

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 38.8% 23.1% 36.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.