דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (16 לחמניות מ- 2 תבניות עגולות)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • דבש - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • ביצה - 3 Large
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • אבקת אפייה - כפית (5 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    עד 2 כוסות (קרים, בהדרגה)
  • למריחה לפני האפייה
  • ביצה - Large
    טרופה
  • להברשה לאחר האפייה
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • מים - כף (10 מ"ל)
    רותחים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת לחמניות מתוקה לראש השנה
חלת לחמניות מושלמת לערב ראש השנה
  • 1 לערבב בקערה את הקמח, הסוכר והמלח (ידנית או במיקסר). להוסיף את השמרים ואבקת האפייה, לערבב, להוסיף את שאר המצרכים וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • 2 להתפיח את הבצק התפחה ראשונה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. להוריד את האוויר מהבצק, ללוש מעט ולהתפיח שוב כ- 40 דקות.
  • 3 ליצור מהבצק כדורים שווים בגודלם, להניח על תבנית עם נייר אפייה במרווחים האחד מהשני ולהתפיח שוב למשך כשעה.
  • 4 למרוח ביצה טרופה על הלחמניות ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 10 דקות, להנמיך את חום התנור ל- 170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 15 דקות או עד להזהבת הלחמניות.
  • 5 כשחלת הלחמניות יוצאת מהתנור, בעודה חמה, להבריש אותה עם הדבש המעורבב עם המים הרותחים.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל חלת הלחמניות גם סוכר או כל תוספת אחרת שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה עם נייר אפייה.

זמן ההכנה כולל את זמן התפחות הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 8% 12.7% 79.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב