דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי פיצוחים ביתי
שחיתות בכל ביס
  • הכנת הקלתית:
  • 1 בקערה לערבל את החמאה ואבקת הסוכר. להוסיף את הביצה והקמח, ללוש מעט עד שהקמח מתגבש, להוציא את הבצק מהקערה, לניילן ולהכניס למקרר למשך שעתיים.
  • 2 לשמן תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
  • 3 לרדד את הבצק על נייר אפייה לעיגול יותר גדול מקוטר תבנית הפאי ובעובי של חצי ס"מ, כך יותר קל להניח את הבצק המרודד על התבנית בעזרת נייר האפייה. להצמיד את הבצק לדפנות ולהוציא את השאריות (עם השאריות אפשר להכין עוד פאי קטן).
  • 4 לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ולהכניס את התבנית היישר מהמקפיא עד להזהבה.
  • הכנת המלית + אפיית הפאי:
  • 1 להמיס בסיר את החמאה, הדבש והסוכר החום, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.
  • 2 להוסיף לאט את השמנת (זהירות זה קופץ וחם) ולערבב כל הזמן עד שהצבע הופך לענברי.
  • 3 להוסיף את הפיצוחים לסיר ולערבב היטב, למזוג את התערובת על הפאי ולהכניס לתנור החם ל- 10-15 דקות נוספות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 34.5% 11.7% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב