דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שחיתות בכל ביס

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 בקערה לערבל את החמאה ואבקת הסוכר. להוסיף את הביצה והקמח, ללוש מעט עד שהקמח מתגבש, להוציא את הבצק מהקערה, לניילן ולהכניס למקרר למשך שעתיים.
  • 2 לשמן תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
  • 3 לרדד את הבצק על נייר אפייה לעיגול יותר גדול מקוטר תבנית הפאי ובעובי של חצי ס"מ, כך יותר קל להניח את הבצק המרודד על התבנית בעזרת נייר האפייה. להצמיד את הבצק לדפנות ולהוציא את השאריות (עם השאריות אפשר להכין עוד פאי קטן).
  • 4 לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ולהכניס את התבנית היישר מהמקפיא עד להזהבה.
  • הכנת המלית + אפיית הפאי:
  • 1 להמיס בסיר את החמאה, הדבש והסוכר החום, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.
  • 2 להוסיף לאט את השמנת (זהירות זה קופץ וחם) ולערבב כל הזמן עד שהצבע הופך לענברי.
  • 3 להוסיף את הפיצוחים לסיר ולערבב היטב, למזוג את התערובת על הפאי ולהכניס לתנור החם ל- 10-15 דקות נוספות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שרה קבבצי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)377468
חלבונים (גרם)7.68 9.54
פחמימות (גרם)3443
מתוכן סוכרים (גרם)15.02 18.66
שומנים (גרם)22.62 28.1
מתוכם שומן רווי (גרם)8.75 10.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.14
כולסטרול (מ"ג)47.42 58.91
נתרן (מ"ג)189.17235
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 0.95
מים (גרם)4.96.09
ויטמין A (מק"ג)6.88.45
ויטמין B (מ"ג)0.130.17
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.222.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין C (מ"ג)0.050.06
ויטמין D (מק"ג)0.090.11
ויטמין E (מ"ג)0.040.06
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)6.097.57
ברזל (מ"ג)0.140.17
מגנזיום (מ"ג)1.041.29
זרחן (מ"ג)8.9411.11
אבץ (מ"ג)0.070.09
אשלגן (מ"ג)15.819.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 34.5% 11.7% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה