דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מעדן חציל
מעדן חציל מושלם לאירוח
  • 1 לפרוס פרוסות רחבות של 2.5 ס"מ מהחצילים (בלאדי) ולקרוץ מהן ריבועים בחותכן.
  • 2 לטבול כל פרוסה בביצה הטרופה והמתובלת במלח, פלפל שחור, עלי תימין טריים משלושה גבעולים וגרידה עדינה מחצי לימון ולאפות בחום בינוני - גבוה להשחמה.
  • 3 להחליף צד (התחתית למעלה), לטבול שוב בתערובת הביצה ולאפות עד שהחציל נראה כחציל מטוגן ושחום. שימו לב, החציל לא מאבד גובה ונפח, הביצה אוטמת את פני השטח ומשחימה וכל הנוזלים בפנים.
  • להגשה:
  • לסדר יפה בצלחת הגשה גדולה ושטוחה על בסיס עלי בייבי, לזלף מעל מעט וינגרט הדרים וזרזיפי שמן זית מתובל בג`ינג`ר ובצל ירוק.
  • בתיאבון חיוך
  • אופציות נוספות להגשה - מנות אישיות:
  • 1 מגדל של 2 לגובה, לזלף מעל טחינה בהירה איכותית ועליה מעט סילאן.
  • 2 לחתוך כל מרובע באלכסון, כך שיתקבלו שני משולשים, להניח על חצי מיני פיתה מלאה, לעטר בלאבנה ועירית קצוצה.
  • 3 מרובע חציל מונח על טחינה ירוקה, מעליו גלגל ביצה קשה, לעיטור פול מבושל. לבזוק מעל טיפת כמון, ממש טיפה. להגיש עם מיני פארנה (לחם מרוקאי שנאפה על אבנים לוהטות).
  • 4 שני מרובעי חציל לגובה, מעליהם יוגורט, זילוף שמן זית ומעט סומאק. להגיש עם פיתות קלויות.

ציוד נדרש: תבנית אפייה, נייר אפייה וחותכן מרובע גדול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.6% 31.3% 11.5% 38.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.99 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב