מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 936 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מתכון מושלם לסופ"ש
- 1 להסיר מהחצילים את החלק העליון, לרוקן את התוכן בעזרת כפית ולהשרות במים כרבע שעה להוצאת המרירות.
- 2 לטגן את הבשר הטחון בשמן עד שנספגים כל הנוזלים שהגיר, לתבלן עם פלפל שחור, תבלין קבב, מלח ומעט קינמון.
- 3 את החצילים להוציא מהמים, לסדר בתבנית ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה. להוציא מהתנור ולמלא אותם בבשר המטוגן.
- 4 בסיר לטגן את הבצל הקצוץ בשמן, להוסיף את קוביות העגבניות, לסגור עם מכסה לכמה דקות ולערבב. להוסיף את הפפריקה האדומה, הפלפל השחור, התבלין האיטלקי, המלח, רסק העגבניות והמים הרותחים. לערבב ולהשאיר על להבה בינונית-נמוכה למשך כ- 10 דקות.
- 5 להוסיף את הרוטב לתבנית החצילים, בין החצילים להוסיף גם את הפלפלים החריפים השלמים ופרוסות עגבניות, לכסות עם נייר כסף ולהכניס לתנור למשך כחצי שעה בחום של 200 מעלות. להסיר את נייר הכסף ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות של אפייה.
- 6 לקשט עם גרגיר חומוס אחד לכל חציל ומסביב על הכל בפטרוזיליה ונענע.
- 7 להגיש עם אורז ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את תבלין הקבב ותערובת התבלינים האיטלקית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14% |
17.4% |
14.6% |
54% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב