מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 מחממים מראש את התנור לחום של 175 מעלות.
- 2 מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקמח בקערה.
- 3 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל. כשנמס מוסיפים את הסוכר, סירופ התירס וגרגירי הוניל, מערבבים, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים שוב.
- 4 מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הקמח, הפיסטוקים והאגוזים (1/2 כוס תערובת פיסטוקים ואגוזים), ומערבבים קלות.
- 5 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים מעל מכסה מיוחד היוצר שקע (מנהרה) שנקרא TUNNEL ואופים בתנור החם במשך כ- 25 דקות. בינתיים קולים קלות את הקוקוס ומערבבים אותו עם היוגורט, הקמח והביצה.
- 6 מוציאים את העוגה מהתנור, מסירים את המכסה שיצר שקע ולתוך השקע מחליקים את עיסת הקוקוס. במרכז החישוק הלבן שנוצר, מסדרים באופן שיטתי על ידי תחיבה פנימה במרכז ההיקף את חצאי הדובדבנים בשורה אחת עוקבת. הדובדבן צריך להיות שקוע בקוקוס.
- 7 מכניסים לאפייה נוספת בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ- 20-25 דקות או עד להזהבה ולהתייצבות. מאבקים במעט אבקת הסוכר ומצננים.
- 8 הופכים את העוגה על צלחת הגשה. המראה הכללי חום שוקולדי ועשיר, ההפתעה של הצבעים, מרקמים וטעמים מצויה בכל פרוסה. העוגה נראית רגילה כי אחרי האפייה הופכים אותה. חומה לגמרי. כשתפרסו מתגלה ההפתעה בלבן המשובצת אדום.
- 9 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מכסה מיוחד היוצר שקע (מנהרה) שנקרא TUNNEL (ניתן להשיג בחנויות אפייה מקצועיות).
הערך התזונתי לא כולל את סירופ התירס וגרגירי הוניל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.7% |
32.6% |
8.4% |
57.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב