דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פטנט
  • 1 מחממים תנור ל- 175 מעלות צלזיוס.
  • 2 מערבבים 3/4 כוס קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה.
  • 3 ממיסים שוקולד (מריר במטבעות) וחמאה (חתוכה לקוביות) במיקרוגל. כשנמס מוסיפים סוכר וסירופ תירס ומערבבים. מוסיפים 3 ביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים.
  • 4 מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הקמח, הפיסטוקים והאגוזים (חצי כוס מעורבבת בפיסטוקים ואגוזים) ומערבבים קלות.
  • 5 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים מעל מכסה מיוחד היוצר שקע (מנהרה) שנקרא TUNNEL ואופים 25 דקות. בינתיים קולים קלות את הקוקוס ומערבבים אותו עם יוגורט, כף קמח וביצה.
  • 6 מגלענים דובדבנים (רבע כוס) וחוצים אותם.
  • 7 אחרי 25 דקות אפייה מוציאים, מסירים את המכסה שיצר שקע ולתוך השקע מחליקים את עיסת הקוקוס, יוגורט, קמח וביצה.
  • 8 במרכז החישוק הלבן שנוצר, באופן שיטתי מסדרים ע"י תחיבה פנימה במרכז ההיקף, חצאי דובדבנים בשורה אחת עוקבת. הדובדבן צריך להיות שקוע בקוקוס.
  • 9 מכניסים לאפייה נוספת של 20-25 דקות להזהבה ולהתייצבות בטמפ` של 160 מעלות. מאבקים במעט אבקת סוכר ומצננים.
  • 10 להגשה הופכים את העוגה על צלחת הגשה. המראה הכללי חום שוקולדי ועשיר ההפתעה של הצבעים, מרקמים וטעמים מצויה בכל פרוסה. העוגה נראית רגילה כי אחרי האפייה הופכים אותה. חומה לגמרי. כשאתה פורס מתגלה ההפתעה בלבן המשובצת אדום.
  • 11 בתיאבון חיוך

את מכסה ה- TUNNEL להשיג בחנויות מקצועיות לאופים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 32.6% 8.4% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב