מתכון לבלינצ`ס: איך להכין בלינצ`ס ביתי מנצח בקלי קלות?
מתכון לבלינצ`ס: איך להכין בלינצ`ס ביתי מנצח בקלי קלות?
רוצים לדעת איך להכין בלינצ`ס ביתי בקלות ובמהירות? כאן תוכלו למצוא את המתכון המושלם ואת כל הטיפים הכי חשובים להכנת בלינצ`ס מוצלח שמתאים גם לחג שבועות כמובן. בלינצ`ס (או בליני) הוא למעשה "חביתית" מטוגנת, דומה מאוד לפנקייק או קרפ, עם הרבה אפשרויות מילוי שונות וסגנונות כמו מתוק, מלוח ועוד. הבלינצ`ס מגיע אלינו ממזרח אירופה (רוסיה, אוקראינה ובלארוס), וההבדל בינו לסוגי החביתיות הנוספים הוא בעובי, בצורת ההגשה ולעיתים גם במצרכים (עם שמרים או בלי שמרים). בכתבה זו נתמקד בבלינצ`ס שהינו עבה יותר מהקרפ הצרפתי, אך בסוף הכתבה תמצאו גם מתכונים לקרפים ולפנקייקים. קדימה, מתחילים!
בלינצ'ס מורכב למעשה בעיקרו מבלילה של קמח, ביצים וחלב (או מים). מערבבים היטב את כל מצרכי הבלילה, מעבירים אל המחבת החמה ומטגנים עלי בלינצ'ס בעובי הרצוי. נשמע פשוט? זה באמת פשוט, אבל כדי שייצא לכם בלינצ'ס טעים ועלים יפים לאחר הטיגון - כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
חלבי, בשרי או פרווה: מבחינת עלי הבלינצ'ס - תעשו שימוש בחלב אם בכל מקרה אתם מתכוונים להכין בלינצ'ס חלבי, ובמים במידה ואתם מתכננים להכין בלינצ'ס פרווה או בלינצ'ס בשרי. לאחר מכן, מה שישנה אם הבלינצ'ס יהיה חלבי, בשרי או פרווה הוא המילוי שתבחרו בו כמובן.
בלילה חלקה: בלילת הבלינצ'ס צריכה להיות חלקה וללא כל גושים. לכן, היעזרו במטרפה והמשיכו לטרוף עד לקבלת המרקם הנ"ל. המחמירים יכולים להעביר את הבלילה דרך מסננת במידה ויש ספק לגושים. בנוסף, ניתן לעבוד עם מעבד מזון כמובן. אגב, מומלץ להניח את הבלילה לנוח בצד למשך 20-30 דקות.
חממו היטב את המחבת (כמו לפני טיגון של חביתה): מומלץ לשמן מעט את מחבת הטפלון (לפחות לפני הבלינצ'ס הראשון, אנחנו מעדיפים מעט חמאה מומסת במקום שמן). יש לטגן את הבלילה על אש בינונית, ואל תשכחו כמובן לטגן משני הצדדים (היעזרו בתרווד, הצד הראשון מוכן כשמתחילות להופיע הבועות המוכרות).
היעזרו במצקת למרק: כדי להעביר את הבלילה אל המחבת החמה - פשוט היעזרו במצקת (ממש כמו שמוזגים מרק). כמובן שתצטרכו לחשב את הכמות המתאימה למחבת שלכם ולעובי הרצוי בכל פעם. אנחנו אוהבים את הבלינצ'ס שלנו לא עבה מדי ולא דק מדי. תמצאו את האיזון.
אחידות עלי הבלינצ'ס: במהלך הטיגון, וודאו שהבלילה מכסה היטב את כל שטח המחבת ליצירת עלי בלינצ'ס אחידים (נענעו מעט את המחבת). שימו לב: ישנן מחבתות מיוחדות להכנת בלינצ'סים/פנקייקים/קרפים בהם תוכלו להיעזר גם כן (לא חובה).
הפרידו את עלי הבלינצ'ס המוכנים: את עלי הבלינצ'ס מניחים בערימה על צלחת בצד להתקררות, אך מומלץ להפריד אותן עם נייר אפייה בזמן שהם מחכים כך.
אחרי המילוי: הבלינצ'ס הספיק להתקרר לנו. כל מה שצריך לעשות לפני ההגשה הוא לחמם אותו (יחד עם המילוי) על אש קטנה עם מעט חמאה מומסת ולהגיש מיד (מומלץ לאכול חמים, אם כי ניתן גם לאכול קר (פחות מומלץ להקפיא). בנוסף, תוכלו לחמם את הבלינצ'ס הממולא גם בתנור בחום נמוך יחסית עטוף בנייר כסף, ואם רוצים קצת להזהיב אז למשך כמה דקות ללא נייר הכסף (זהירות שלא לייבש).
מתכון לבלינצ'ס מתוק, קל וטעים
אז אם תהיתם עד עכשיו איך מכינים בלינצ'ס בבית - הגיע הזמן לגלות...
המצרכים:
2 כוסות קמח לבן מנופה.
2 כפות סוכר.
1.5 כוסות חלב (או מים לגרסת פרווה).
2-3 ביצים.
כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל.
1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה:
לטרוף היטב את כל המצרכים בקערה. שימו לב: המרקם אמור להיות חלק וללא גושים כלל.
להניח את הבלילה בצד למשך כחצי שעה.
לחמם היטב את מחבת הטפלון ולהמיס בה מעט חמאה.
בעזרת מצקת להעביר מהבלילה אל המחבת ולטגן עד להיווצרות בועות.
להפוך בעזרת תרווד לצד השני של הבלינצ'ס ולטגן גם מהצד השני עד שמוכן.
להניח על צלחת, מעל נייר אפייה ומעל בלינצ'ס נוסף (ערימת בלינצ'סים).
לאחר שמתקררים ומתייצבים מעט - למלא את הבלינצ'סים במילוי שבוחרים ולגלגל.
בתיאבון (:
בלינצ'ס ביתי: הקינוח הכי טעים שיש
מילויים לבלינצ'ס: כל האפשרויות הכי טעימות
בשנים האחרונות אנחנו עדים למגוון מילויים שונים ומיוחדים לבלינצ'ס, בעיקר בגרסא מלוחה. כולם מכירים את הגרסא הקלאסית עם הגבינה והצימוקים, ורוצים להמציא את הגלגל כל פעם מחדש. אז הנה מקבץ רעיונות למילויים שונים לבלינצ'ס שאתם יכולים להכין:
הקלאסי: גבינה לבנה, קצת סוכר, תמצית וניל וצימוקים (מי שלא אוהב צימוקים לא חובה). אגב, את הגבינה הלבנה תוכלו להחליף בגבינת מקרפונה כמובן שהיא שמנה, קטיפתית ועשירה יותר (או גבינת שמנת). הקליקו כאן: מתכון לבלינצ'ס גבינה וצימוקים.
קרם פטיסייר או קצפת: אפשר לשלב בפנים גם תותים - כולם יאהבו. הקליקו: מדריך להכנת קצפת.
לילדים: מומלץ למרוח ממרח שוקולד ולהגיש עם סוכריות צבעוניות, מרשמלו וכל מה שאוהבים בעצם.
פטריות ובצל: גרסא לבלינצ'ס מלוח הממולא בתבשיל פטריות מוקפצות עם בצל או תרד, ועדיף עם רוטב בשמל או עם יין לבן.
בלינצ'ס גיאורגי בשרי: מלית של בשר בקר טחון, בצל, פטרוזיליה ושום. הבלינצ'ס הזה נקרא בליני במלית בשר ומומלץ להכין אותו לערבי החג. ניתן גם לשלב צנוברים ושאר תוספות שיכולות להתאים, וגם ניתן להכין אותו בגרסא כשרה לפסח ללא גלוטן.
להגשה: מומלץ להגיש עם זילוף של סירופ מייפל טהור, דבש, אבקת סוכר, פירות יער (תות שדה, פטל, אוכמניות ועוד), שמנת חמוצה, ריבה ביתית ועוד.
לא רק בלינצ'ס: מתכונים לקרפ + מתכונים לפנקייק
אז הזכרנו גם קרפ צרפתי וגם פנקייקים. הם דומים לבלינצ'ס וחשבנו שאולי תרצו להציץ בהם.
מתחילים עם הפנקייקים >>>
אין ספק שבלינצ'ס גבינה עם צימוקים הוא מתכון חובה על שולחן חג השבועות, אבל החלטנו להביא לכם כאן עוד כמה מתכונים נהדרים שיוכלו להתאים לכם לערב החג ובכלל כשבא לכם להתפנק. אז הנה הסרטונים למתכונים - אותם תוכלו למצוא כמובן גם כאן באתר >>>
- פרסומת -
למתכונים נוספים הקליקו: מתכונים לשבועות.
בהצלחה בהכנת הבלינצ'ס וכל המאכלים הנוספים לחג שבועות, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא לכם (:
צוות האתר.