דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בליני לפסח במלית בשר
בליני לפסח במלית בשר
בליני לפסח במלית בשר
מעדן לפסח מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 30 יחידות בליני גיאורגי)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים יחד בקערה את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה והמלח, ומוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את השמן והביצים, וממשיכים לטרוף עד קבלת מרקם חלק. מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
  • 2 מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ`ס (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר) ומשמנים מעט לפעם הראשונה. מרימים את המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת. בתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת בבלילה, מטים לצד ואת השארית יוצקים לקערה.
  • 3 משהים את המחבת עם הבלילה כדקה על הגז על אש בינונית (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה (כשמדי פעם מערבבים את הבלילה בעזרת מצקת ורצוי לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב מהבלילה), ועורמים את העלים על צלחת.
  • 4 מכינים את המלית: מאדים ומפוררים את הבשר על מחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום, התבלינים והפטרוזיליה בסוף, ממשיכים לאדות עד ריכוך הבצל ומצננים.
  • 5 ממלאים את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), מגלגלים ומטגנים. אם בוחרים לטגן אז יש לטגן עם כרבע כוס שמן. אפשר גם לאפות: להניח על נייר אפייה משומן, למרוח מעל מעט שמן (אפשר גם בתרסיס שמן) ולאפות בחום בינוני של 180 מעלות במשך כרבע שעה עד הזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון וחג שמח חיוך

הערך התזונתי הוא לבליני אפוי ולא מטוגן בשמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואידוי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)91114
חלבונים (גרם)7.91 9.92
פחמימות (גרם)79
מתוכן סוכרים (גרם)0.25 0.31
שומנים (גרם)3.37 4.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.99 1.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)51.46 64.54
נתרן (מ"ג)264.57331.82
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.41
מים (גרם)59.2674.32
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.6123.35
ויטמין B (מ"ג)2.032.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.11
ויטמין B3 (מ"ג)1.51.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.0810.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.81.01
ויטמין C (מ"ג)1.832.29
ויטמין D (מק"ג)0.190.23
ויטמין E (מ"ג)0.190.23
ויטמין K (מק"ג)16.4320.61
סידן (מ"ג)12.0615.13
ברזל (מ"ג)0.941.17
מגנזיום (מ"ג)8.4210.57
זרחן (מ"ג)72.7591.24
אבץ (מ"ג)1.652.07
אשלגן (מ"ג)116.67146.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 18.4% 43.1% 36.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.