גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בריאה | » | ארוחת הצהריים |
ארוחת הצהריים שלנו לרוב הינה הארוחה העיקרית ביום ולכן מומלץ לאכול ארוחה מאוזנת אשר תכיל פחמימות, חלבונים וירקות. כלל אצבע בו ניתן להשתמש כאשר אנו מרכיבים לעצמנו את הצלחת הוא שהירקות ירכיבו חצי מהצלחת ואותם נשים ראשונים, אחריהם נוסיף את המנה החלבונית שתתפוס כרבע מהצלחת ולבסוף נוסיף את הפחמימות שיתפסו את הרבע השני של הצלחת.
לימור גל, דיאטנית קלינית B.Sc R.D, 08.11.2010
ירקות: ירקות יכולים להיות טריים, כסלט, מבושלים, אפויים או כמרק. מומלץ שיהיו מכמה שיותר צבעים. אם מוסיפים רוטב/שמן לסלט מומלץ למדוד בכפית או בכף ובכך למנוע הוספת קלוריות מיותרות. אם אתם אוכלים בחוץ בקשו תמיד את הרוטב בנפרד מהסלט.
מנת חלבון: מומלץ לאכול מנת בשר רזה כגון חזה עוף/הודו/דגים/עוף (ללא העור)/פרגיות/נתח בשר בקר רזה כגון פילה, כתף, סינטה ועוד. העדיפו מנת חלבון מבושלת, עשויה על האש או בתנור על פני מטוגנת. זיכרו תמיד להוריד את חלקי השומן הגלויים לעין. מנת בשר רזה מכילה ברזל, ויטמין בי 12, חלבון באיכות ביולוגית גבוהה וכן תורמת לתחושת השובע לאורך זמן.
פחמימות: כתוספת של פחמימה מומלץ לשלב דגנים מלאים כגון פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא, קינואה, כוסמת, קוסקוס מלא או קטניות למיניהן כגון אפונה, עדשים, שעועית ועוד. סוגים אלה של פחמימות מכילים יותר סיבים תזונתיים לעומת פסטה רגילה או תפוחי אדמה ולכן משביעים לזמן ארוך יותר ומכילים כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים.
אז שיהיה לכם בתיאבון!