דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 475 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דייסת אורז עם חלב
אם כבר משהו מתוק - רק הדייסה הזו (:
  • 1 להביא להרתיחה בסיר רחב את החלב ביחד עם המים, תמצית הוניל והסוכר, תוך כדי ערבוב עדין ועד שהתערובת מעט רותחת.
  • 2 להוסיף את הקוואקר ואת האורז הפרסי, להנמיך את האש לנמוכה, לסגור חצי מכסה ולבשל כחצי שעה (לערבב מדי פעם - חשוב לשים לב לקראת סוף הבישול שהדייסה לא נדבקת ונשרפת בתחתית). במידה והתערובת סמיכה מדי ואתם מעוניינים במרקם פחות סמיך - יש להוסיף מים רותחים תוך כדי הבישול ולהמשיך לערבב.
  • 3 להעביר את הדייסה לקערת הגשה, לפזר קינמון לפי הטעם, להוסיף את הפירות שאוהבים והריבה ולהגיש. מתקבלת דייסת אורז וחלב מושלמת!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה ולחמם שוב במיקרוגל לפני הגשה או בקלחת הגז.

ציוד נדרש: קלחת/סיר רחב.

כשהכנתי אותה פעם ראשונה ריח של זיכרון ילדות התמלא בבית, בכל זאת דייסה. את המתכון הזה אפשר להכין מכל סוג חלב שיש לכם, אבל דווקא חלב הסויה בטעם וניל מקצר את ההכנה, מבשל את האורז הרבה יותר מהר מבדרך כלל, וגם בריא יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 4.7% 11.2% 78.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב