דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (15-20 לביבות לטקעס (תלוי בגודל))

  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    אדומים (זן דזירה)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שאר מצרכי הלביבות
  • קמח לבן - כף גדושה (25 גרם)
  • אבקת אפייה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות לטקעס
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות לחנוכה
  • 1 מגרדים את תפוחי האדמה (ממליצה על תפוחי האדמה האדומים מזן דזירה) והבצל אל תוך מסננת, מוסיפים את המלח, מערבבים ומשאירים במסננת כ- 15 דקות להגרת הנוזלים.
  • 2 סוחטים את הנוזלים שנותרו במגבת, מוסיפים לתערובת את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • 3 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים אותם על היד.
  • 4 מחממים היטב את השמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), מטגנים את הלביבות על אש בינונית (חשוב!) והופכים לצד השני רק כשהצד הראשון משחים (כ- 2-3 דקות של טיגון). מניחים את הלביבות על גבי רשת עם תבנית מתחת ומתפנקים עם לביבות לטקעס טעימות וקלות להכנה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם שמנת חמוצה מתובלת בלימון, מלח, פלפל שחור ובצל ירוק קצוץ (או עירית).

הערך התזונתי לא כולל את המטבל להגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות הלטקעס לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן מתאימה לטיגון (עם שמן בגובה סנטימטר). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 36.4% 7.5% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב