דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 738 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת שקשוקה ביתית
ארוחת ערב מושלמת לכל המשפחה
  • הכנת השקשוקה:
  • 1 בסיר רחב לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את העגבניות, השום, רסק העגבניות והתבלינים.
  • 3 להוסיף את הפלפל החריף ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
  • הכנת הבצק והרכבת חלת השקשוקה:
  • 1 ללוש את את מרכיבי הבצק כ- 10 דקות ולהתפיח את הבצק כ- 45-60 דקות או עד להכפלת הנפח.
  • 2 לקלוע מהבצק לחמניות ולסדר אותן בתבנית עגולה, כאשר משאירים מקום באמצע להוספת השקשוקה (את הלחמניות שלא נכנסות לתבנית אפשר לאפות בתבנית נפרדת - הכמות מספיקה לכ- 15 לחמניות במשקל 60 גרם, ב- 7 מהן השתמשתי לחלה ואת השאר אפיתי רגיל).
  • 3 להתפיח את הלחמניות פעם שנייה למשך כ- 30-40 דקות, ובינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 לאחר שהחלה תפחה, למרוח אותה בביצה הטרופה (ניתן לפזר גם שומשום) ולהעביר למרכז את השקשוקה (חשוב שהשקשוקה לא תהיה חמה בזמן שמעבירים אותה לתבנית החלה).
  • 5 להכניס לתנור לכ- 10 דקות, להוציא מהתנור, להוסיף את הביצים ולהחזיר לתנור עד שהחלה השחימה והביצים מוכנות. מתקבלת חלת שקשוקה מהסרטים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שלא מעוניין בשקשוקה פינקטית-חריפה יכול להשתמש בגמבה. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה מעל.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 15.9% 13.8% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב