דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת זוקיני, כרישה ובצל ירוק
פשטידה עם זוקיני, כרישה ובצל ירוק - מצוינת לאירוח
  • 1 שטפו היטב את הקישואים (אם משתמשים בזוקיני אין צורך לקלף).
  • 2 רסקו בפומפייה או במעבד.
  • 3 העבירו את הקישואים המרוסקים למסננת.
  • 4 ערבבו עם כפית מלח ועסו את הקישואים על מנת לזרז את יציאת הנוזלים מהם.
  • 5 שטפו היטב את הכרישה ופרסו לפרוסות דקות (להשתמש בכרישה אחת גדולה או 2 קטנות - רק החלק הלבן).
  • 6 שטפו היטב את הבצל הירוק ופרסו לפרוסות דקות.
  • 7 חממו 3 כפות שמן במחבת וטגנו את הכרישה והבצל הירוק עד הזהבה.
  • 8 הוסיפו את הקישואים הסחוטים.
  • 9 טגנו עד שלא יישארו נוזלים במחבת.
  • 10 הוסיפו פלפל שחור לפי הטעם.
  • 11 קררו את התערובת.
  • 12 הוסיפו ביצים, קמח תופח וגבינה. ערבבו יחד.
  • 13 שמנו תבנית בקוטר 26 ס"מ בשמן או בתרסיס שמן וצקו לתוכה את התערובת.
  • 14 הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 15 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לטגן עם כף שמן אחת במקום 3 כפות.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 22.4% 29.3% 42.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב