דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (12-15 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי פלפלים ללא גלוטן
פאי פלפלים צבעוני ללא גלוטן
  • 1 שמים במעבד מזון את הקונדיטור, קמח אורז, חמאה, 1/3 שמנת לבישול, חומץ ושמן. מעבדים לבצק דביק ונמרח.
  • 2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לחצי שעה (אפשר יום קודם).
  • 3 משמנים קלות (אפשר בספרי שמן) תבנית פאי 26 קפיצית (מתפרקת), יוצרים גוש בצק "נחש" ומהדקים לשולי התבנית היטב.
  • 4 מחלקים את שאר הבצק לכדורים קטנים, מפזרים על תחתית התבנית ומהדקים עם הידיים עד שכל התבנית מרופדת בבצק.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך של 170 מעלות עד שהבצק מזהיב, כ- 15-20 דקות. מוציאים מהתנור בזמן שהבצק נאפה.
  • 6 מכינים את המילוי - שוטפים וחותכים את הפלפלים לרצועות דקות (פלפלים בצבעים שונים לפי בחירה). את גבינת הפרומעז והפטה חותכים לקוביות קטנות בעובי של כחצי ס"מ.
  • 7 מפזרים את רצועות הפלפלים וקוביות הגבינה על קלתית הבצק הזהובה באופן שווה ככל שניתן. בוחשים בכלי את השמנת לבישול (2/3 קופסא שנותרה), גבינת פרמזן מגוררת, ביצה, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוזגים על הפלפלים והגבינות.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה, עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • גיוונים:
  • 1 מורחים פסטו על קלתית הבצק המוכנה בשלב שלפני פיזור הפלפלים והגבינות.
  • 2 מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, פלפלים או פסטו למעבד מזון כשמכינים את הבצק ומקבלים בצק צבעוני.
  • הערות:
  • 1 ענבל היא השביעית והאחרונה (בינתיים) במשפחתינו שהתגלה אצלה צליאק. ענבל, יצירתית וכישרונית, שאיננה מפחדת לנסות ולהכין מאפים ומאכלים חדשים. היא הכינה את הפאי המאוד מאוד טעים הזה "עם מה שהיה בבית" כדבריה.
  • 2 קלתית הבצק מתאימה למאפים מתוקים או מלוחים.
  • אפשרויות מילוי נוספות במקום פלפלים (השאר אותו הדבר):
  • 1 קולים עגבניות שרי עם שום כתוש או שיני שום שלמות, שמן זית ועלי בזיליקום.
  • 2 פורסים ומטגנים כמה בצלים, קולפים, פורסים ומבשלים פרוסות בטטה כ- 15 דקות במים ומניחים שכבת בצל ועליה שכבה של פרוסות בטטה.

ציוד נדרש: תבנית פאי בגודל 26.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 36.8% 13.8% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב