דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי פלפלים צבעוני ללא גלוטן

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (12-15 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים במעבד מזון את הקונדיטור, קמח אורז, חמאה, 1/3 שמנת לבישול, חומץ ושמן. מעבדים לבצק דביק ונמרח.
  • 2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לחצי שעה (אפשר יום קודם).
  • 3 משמנים קלות (אפשר בספרי שמן) תבנית פאי 26 קפיצית (מתפרקת), יוצרים גוש בצק "נחש" ומהדקים לשולי התבנית היטב.
  • 4 מחלקים את שאר הבצק לכדורים קטנים, מפזרים על תחתית התבנית ומהדקים עם הידיים עד שכל התבנית מרופדת בבצק.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך של 170 מעלות עד שהבצק מזהיב, כ- 15-20 דקות. מוציאים מהתנור בזמן שהבצק נאפה.
  • 6 מכינים את המילוי - שוטפים וחותכים את הפלפלים לרצועות דקות (פלפלים בצבעים שונים לפי בחירה). את גבינת הפרומעז והפטה חותכים לקוביות קטנות בעובי של כחצי ס"מ.
  • 7 מפזרים את רצועות הפלפלים וקוביות הגבינה על קלתית הבצק הזהובה באופן שווה ככל שניתן. בוחשים בכלי את השמנת לבישול (2/3 קופסא שנותרה), גבינת פרמזן מגוררת, ביצה, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוזגים על הפלפלים והגבינות.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה, עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • גיוונים:
  • 1 מורחים פסטו על קלתית הבצק המוכנה בשלב שלפני פיזור הפלפלים והגבינות.
  • 2 מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, פלפלים או פסטו למעבד מזון כשמכינים את הבצק ומקבלים בצק צבעוני.
  • הערות:
  • 1 ענבל היא השביעית והאחרונה (בינתיים) במשפחתינו שהתגלה אצלה צליאק. ענבל, יצירתית וכישרונית, שאיננה מפחדת לנסות ולהכין מאפים ומאכלים חדשים. היא הכינה את הפאי המאוד מאוד טעים הזה "עם מה שהיה בבית" כדבריה.
  • 2 קלתית הבצק מתאימה למאפים מתוקים או מלוחים.
  • אפשרויות מילוי נוספות במקום פלפלים (השאר אותו הדבר):
  • 1 קולים עגבניות שרי עם שום כתוש או שיני שום שלמות, שמן זית ועלי בזיליקום.
  • 2 פורסים ומטגנים כמה בצלים, קולפים, פורסים ומבשלים פרוסות בטטה כ- 15 דקות במים ומניחים שכבת בצל ועליה שכבה של פרוסות בטטה.

ציוד נדרש: תבנית פאי בגודל 26.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)211193
חלבונים (גרם)5.09 4.68
פחמימות (גרם)1716
מתוכן סוכרים (גרם)1.46 1.34
שומנים (גרם)13.57 12.46
מתוכם שומן רווי (גרם)7.63 7.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)50.78 46.62
נתרן (מ"ג)122.82112.74
סיבים תזונתיים (גרם)1.14 1.05
מים (גרם)46.0442.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.1235.91
ויטמין B (מ"ג)0.560.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.599.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)66.7761.29
ויטמין D (מק"ג)0.080.07
ויטמין E (מ"ג)0.430.4
ויטמין K (מק"ג)2.472.27
סידן (מ"ג)76.4970.22
ברזל (מ"ג)0.30.27
מגנזיום (מ"ג)5.745.27
זרחן (מ"ג)17.2215.8
אבץ (מ"ג)0.120.11
אשלגן (מ"ג)89.6582.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 36.8% 13.8% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.