דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שניצל תירס ללא גלוטן
שניצל תירס ללא גלוטן
גם צליאקים יכולים להנות משניצל תירס

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (12-25 שניצלי תירס (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרסקים קלות במוט בלנדר או במעבד מזון את גרעיני התירס עד קבלת עיסה לא אחידה. מוסיפים את הביצה, הקמחים והתיבול, ומערבבים היטב. במידה והעיסה דלילה מדי מוסיפים עד כף או שתיים קמח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 2 מכאן ישנן שתי אופציות להמשך הדרך: אופציה ראשונה היא המהירה יותר - מכינים צלחת עמוקה עם פירורי לחם, יוצרים בידיים רטובות מעין לביבות, טובלים בפירורי לחם ללא גלוטן ומטגנים בשמן עמוק. אופציה שנייה היא עם מעט יותר התעסקות - מכינים מגש מרופד בנייר אפייה וחותכני צורות, מניחים חותכן על נייר האפייה ומצמידים ביד אחת. ביד הפנויה שמים כפית גדושה מעיסת התירס, דוחסים ומשחררים בעדינות תוך החלקה עם הכפית לעזרה. לאחר שהעיסה הסתיימה מכסים ומקפיאים את המגש עם הצורות. מכינים 2 קערות - אחת עם ביצה טרופה והשנייה עם פירורי לחם מתובלים ללא גלוטן. טובלים כל שניצל קפוא בביצה, מצפים בפירורי לחם. אפשר לטגן מיד או להחזיר להקפאה ולטגן כאשר רוצים מיד מההקפאה ללא הפשרה.
  • 3 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשניצלים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. רצוי לבחור חותכני צורות ללא זוויות חדות (כמו כוכב למשל) - כשיש זוויות חדות קשה לשחרר את העיסה. לאחר הקפאה יש לעבוד מהר או בחלקים מכיוון שכאשר השניצל מפשיר חלק ממנו יכול להישאר על נייר האפייה. השניצלים טעימים בשתי הגרסאות, כאשר ברור שהאופציה הראשונה קלה ומהירה הרבה יותר. אפשר לוותר על הביצה ובמקומה להוסיף כף טחינה גולמית מהולה ב- 3 כפות מים, או בלילה של קורנפלור או קמח טפיוקה עם מעט מים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)74208
חלבונים (גרם)1.39 3.89
פחמימות (גרם)925
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0.04
שומנים (גרם)3.72 10.46
מתוכם שומן רווי (גרם)0.33 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.05 39.46
נתרן (מ"ג)55.34155.4
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 2.68
מים (גרם)2.888.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.0516.99
ויטמין B (מ"ג)88.270.25
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.784.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.09
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין D (מק"ג)0.080.22
ויטמין E (מ"ג)0.040.11
ויטמין K (מק"ג)0.060.16
סידן (מ"ג)2.266.36
ברזל (מ"ג)0.070.21
מגנזיום (מ"ג)0.511.43
זרחן (מ"ג)7.5321.14
אבץ (מ"ג)0.050.14
אשלגן (מ"ג)5.5715.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 25% 9.3% 59.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.