דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות אורז וירקות
לביבות אורז וירקות
לביבות אורז וירקות
לביבות אורז קלות להכנה

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים, קוצצים ומטגנים את הבצל בשמן בסיר עד להזהבה.
  • 2 קולפים ומגררים את הגזר במגררת עבה, מוסיפים לסיר, בוחשים ומטגנים כדקה-שתיים.
  • 3 מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, תערובת הירקות והמים, ומביאים לרתיחה. ניתן להשתמש בירקות טריים קצוצים או קפואים משקית לפי הטעם (2-3 כוסות).
  • 4 מכסים ומעבירים את הסיר ללהבה נמוכה. לאחר כ- 20 דקות בודקים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. האורז צריך להיות דביק. במידה והוא לא דביק מוסיפים עוד כחצי כוס מים וממשיכים לבשל עד שמתקבלת עיסה. ממשיכים כל כ- 5 דקות לבדוק ולהוסיף מים במידת הצורך.
  • 5 מקררים את התערובת, מוסיפים את הביצים ולשים בידיים לחות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 6 בצלחת עמוקה טורפים את הביצה עם הפפריקה והקורנפלור.
  • 7 מחממים מעט שמן במחבת, לוקחים מהעיסה כף וצרים בידיים לביבה. טובלים בבלילת הביצה משני הצדדים ומטגנים עד להשחמה. מוציאים בעזרת תרווד לנייר סופג. מגישים חם לביבות אורז וירקות טעימות וקלות להכנה!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף רוטב מעוף או בשר וגם שאריות של בשר ו/או עוף שנשארו מבישולים אחרים. טבעוניים יכולים לוותר על הביצים ולקחת בחשבון שהלביבות עלולות להתפרק.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5898
חלבונים (גרם)1.56 2.65
פחמימות (גרם)713
מתוכן סוכרים (גרם)0.27 0.47
שומנים (גרם)2.62 4.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.03
כולסטרול (מ"ג)18.97 32.14
נתרן (מ"ג)258.44437.85
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.7
מים (גרם)33.2356.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.8559.04
ויטמין B (מ"ג)0.190.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.355.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.08
ויטמין C (מ"ג)0.320.55
ויטמין D (מק"ג)0.10.18
ויטמין E (מ"ג)0.110.18
ויטמין K (מק"ג)0.510.86
סידן (מ"ג)5.479.27
ברזל (מ"ג)0.130.22
מגנזיום (מ"ג)1.662.8
זרחן (מ"ג)12.3420.91
אבץ (מ"ג)0.080.14
אשלגן (מ"ג)21.0135.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 21.8% 13% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?