דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 306 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שכבות של פרגיות עם תפוחי אדמה ובצל
פרגיות מפנקות ביותר
  • 1 מתחילים במרינדה: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיביה, מכניסים פנימה חתיכות פרגיות ומערבבים היטב עד שכל החתיכות מכוסות (עדיף לעשות זאת עם הידיים). עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • 2 בינתיים מקלפים בצל ותפוחי אדמה. חותכים את הבצל לטבעות ואת תפוחי האדמה לפרוסות דקות של כחצי ס"מ.
  • 3 מניחים בתבנית את שכבת הבצל, מעליה את שכבת תפוחי האדמה ומתבלים.
  • 4 מוציאים את הפרגיות מהמקרר, מערבבים עוד פעם אחת במרינדה ומסדרים מעל תפוחי האדמה. אם רוצים - אפשר למרוח מעל מעט מיונז. מעל הפרגיות מסדרים שכבה נוספת של טבעות בצל.
  • 5 עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכשעה. אחרי כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל- 10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות שחומות.
  • 6 מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
  • הערות:
  • 1 בשר פרגיות עדין מאוד. מצד אחד הוא סופג מהר את המרינדה, אבל מצד שני מתייבש מהר בתנור כשלא מכוסה. אם רוצים להשאיר את המנה יותר בתנור, תשתדלו להוריד את נייר הכסף לא יותר מ- 10 דקות לפני תום הבישול.
  • 2 תרגישו חופשי להוסיף או להוריד את התבלינים ו/או חומרי המרינדה לפי הטעם.
  • 3 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 16.5% 37.2% 42.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב