דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (21 יחידות הגשה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
טורטיות במילוי מעורב ירושלמי
חטיפי טורטיות שנהוג לאכול בקבלת פנים באירועים
  • 1 להקפיץ בווק את הבצל הפרוס במעט מהשמן עד להשחמה ולהניח בצלחת בצד.
  • 2 להקפיץ את חזה העוף בנפרד במעט מהשמן ולהוסיף רק מעט פלפל שחור עד שהוא טיפה מזהיב (במידה ויש נוזלים מחזה העוף יש להוציא בעזרת כף). להניח גם בצלחת בצד.
  • 3 את הטחולים הקטנים, בשל המליחות הרבה שלהם, יש לשטוף במסננת היטב, לבשל במים רתוחים, לסנן ושוב להרתיח ולסנן. יש להרתיח פעמיים על מנת שהמליחות תפחת. להניח בצד גם כן.
  • 4 לצלות את הכבדים - כל אחד לפי דרכו (מבחינת כשרות), לחתוך לפרוסות דקות ולהקפיץ אותם במעט מהשמן. להניח בצד גם כן.
  • 5 להתחיל לערבב בווק את כל המרכיבים בהדרגה: להחזיר את הבצל לווק, לערבב, להוסיף את הסוכר (אפשר גם בלי סוכר), לטגן מעט ולהוסיף גם את הכבד, הטחולים הקטנים וחזה העוף.
  • 6 להוסיף את רוטב הסויה והפלפל השחור, ולערבב. להוסיף גם את הטריאקי, הבהרט, ואגוז המוסקט, לערבב בזהירות, לטעום ולתקן תיבול.
  • 7 הכנת הטורטיה למילוי: הטורטיה הקנויה כמעט מוכנה - רק צריך לחמם במחבת טפלון ללא שמן במשך כ- 20 שניות בכל צד. הטורטיה משחימה מעט. לאחר החימום למרוח אבוקדו עם מיץ לימון ומלח כממרח (או להשתמש במקום או בנוסף ב- 5 כפות טחינה גולמית מוכנה עם מעט מים, כף לימון, פלפל שחור ומלח לפי הטעם - למריחה). למלא במעורב ירושלמי, לגלגל ולפרוס ל- 3.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף עגבניה או עלי חסה, ולממרח הטחינה למי שאוהב להוסיף עמבה.

ציוד נדרש: ווק להקפצה, מחבת רחבה לחימום הטורטיה.

הערך התזונתי לא כולל את טחולי העוף הקטנים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מילאתי את כל הטורטיה בגלל שהיא גדולה, פרסתי ל- 3 ואז יצאו לי 21 יחידות להגשה). מומלץ לאכול ישר לאחר ההכנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 15.9% 45% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב