דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טורטיות במילוי מעורב ירושלמי
טורטיות במילוי מעורב ירושלמי
טורטיות במילוי מעורב ירושלמי
חטיפי טורטיות שנהוג לאכול בקבלת פנים באירועים

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (21 יחידות הגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להקפיץ בווק את הבצל הפרוס במעט מהשמן עד להשחמה ולהניח בצלחת בצד.
  • 2 להקפיץ את חזה העוף בנפרד במעט מהשמן ולהוסיף רק מעט פלפל שחור עד שהוא טיפה מזהיב (במידה ויש נוזלים מחזה העוף יש להוציא בעזרת כף). להניח גם בצלחת בצד.
  • 3 את הטחולים הקטנים, בשל המליחות הרבה שלהם, יש לשטוף במסננת היטב, לבשל במים רתוחים, לסנן ושוב להרתיח ולסנן. יש להרתיח פעמיים על מנת שהמליחות תפחת. להניח בצד גם כן.
  • 4 לצלות את הכבדים - כל אחד לפי דרכו (מבחינת כשרות), לחתוך לפרוסות דקות ולהקפיץ אותם במעט מהשמן. להניח בצד גם כן.
  • 5 להתחיל לערבב בווק את כל המרכיבים בהדרגה: להחזיר את הבצל לווק, לערבב, להוסיף את הסוכר (אפשר גם בלי סוכר), לטגן מעט ולהוסיף גם את הכבד, הטחולים הקטנים וחזה העוף.
  • 6 להוסיף את רוטב הסויה והפלפל השחור, ולערבב. להוסיף גם את הטריאקי, הבהרט, ואגוז המוסקט, לערבב בזהירות, לטעום ולתקן תיבול.
  • 7 הכנת הטורטיה למילוי: הטורטיה הקנויה כמעט מוכנה - רק צריך לחמם במחבת טפלון ללא שמן במשך כ- 20 שניות בכל צד. הטורטיה משחימה מעט. לאחר החימום למרוח אבוקדו עם מיץ לימון ומלח כממרח (או להשתמש במקום או בנוסף ב- 5 כפות טחינה גולמית מוכנה עם מעט מים, כף לימון, פלפל שחור ומלח לפי הטעם - למריחה). למלא במעורב ירושלמי, לגלגל ולפרוס ל- 3.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף עגבניה או עלי חסה, ולממרח הטחינה למי שאוהב להוסיף עמבה.

ציוד נדרש: ווק להקפצה, מחבת רחבה לחימום הטורטיה.

הערך התזונתי לא כולל את טחולי העוף הקטנים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מילאתי את כל הטורטיה בגלל שהיא גדולה, פרסתי ל- 3 ואז יצאו לי 21 יחידות להגשה). מומלץ לאכול ישר לאחר ההכנה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)213188
חלבונים (גרם)20.13 17.84
פחמימות (גרם)1615
מתוכן סוכרים (גרם)2.36 2.09
שומנים (גרם)7.1 6.29
מתוכם שומן רווי (גרם)1.22 1.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)97.05 85.99
נתרן (מ"ג)323.73286.85
סיבים תזונתיים (גרם)1.17 1.04
מים (גרם)56.7650.29
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)413.07366.01
ויטמין B (מ"ג)10.839.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.26
ויטמין B3 (מ"ג)8.547.57
ויטמין B5 (מ"ג)1.421.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.38
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)64.7457.36
ויטמין B12 (מק"ג)2.191.94
ויטמין C (מ"ג)2.081.85
ויטמין D (מק"ג)0.060.05
ויטמין E (מ"ג)0.450.4
ויטמין K (מק"ג)3.052.7
סידן (מ"ג)13.9712.38
ברזל (מ"ג)1.881.66
מגנזיום (מ"ג)22.0219.51
זרחן (מ"ג)170.14150.76
אבץ (מ"ג)0.990.88
אשלגן (מ"ג)232.46205.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.790.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.560.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.771.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.61.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 15.9% 45% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?