דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פטוצ`יני עם סלמון, שום ועשבי תיבול
שילוב פסטה עם דג סלמון
  • 1 חותכים את הסלמון לקוביות בינוניות (בערך 3 ס"מ לצלע) ומשרים לחצי שעה במיץ הלימון, החומץ והמים (עד שהדגים שקועים במים). מוציאים, שוטפים במים, וזורים מעל מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 2 מחממים את שמן הזית (2 כפות) במחבת, וצורבים את קוביות הסלמון ל- 2 דקות מכל הכיוונים. מוציאים את הנתחים מהמחבת, מטפטפים עליהם את מיץ הלימון (2 כפיות), ובמקומם שמים במחבת את השום, התימין, האורגנו וגבעולי הסלרי הפרוסים דק.
  • 3 מוסיפים עוד כף שמן זית וממשיכים לטגן עד להתחלת הזהבה (יש להיזהר לא לשרוף את השום). מוסיפים את הסלמון, העלים הקצוצים של הסלרי, הבזיליקום והפטרוזיליה (חופן לפני שקוצצים), ומטגנים על אש בינונית ל- 2-3 דקות. מסירים מהאש ומוציאים את התימין.
  • 4 מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים מהמים ומוסיפים למחבת. מוסיפים עוד כף של שמן זית, מערבבים היטב, וממשיכים לבשל על אש בינונית ל- 3 דקות.
  • 5 תוך כדי בישול, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הצורך. מכבים את האש, מטפטים את יתרת מיץ הלימון (3 כפיות - או לפי הטעם) ומפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל סוג של פסטה ארוכה (פטוצ`יני, ספגטי, מקרוני, טליאטלה, פפרדלה).

הערך התזונתי לא כולל את מיץ הלימון והחומץ להשרית הסלמון. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 29.1% 35.1% 34.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב