דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שושנים שמרים וקינמון
הבוטנים הגרוסים מעל נותנים את הטוויסט
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, המרגרינה הרכה, הביצים והמים הפושרים בהדרגה (מתחילים עם כוס ורבע מים, אם יש צורך מוסיפים מעט - לפי ספיגה). לקראת הסוף מוסיפים את המלח וגרידת הלימון, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט, מכסים ומתפיחים שוב במקרר כחצי שעה.
  • 2 יוצרים 2 כדורים, מכסים ומשהים שוב כרבע שעה במקרר (כך יהיה יותר נוח לעבד את הבצק).
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ, מורחים את המרגרינה המומסת, מפזרים תערובת של הסוכר החום והקינמון ואת הבוטנים. מתחילים לגלגל לרולדה מהצלע הארוכה של מלבן הבצק ופורסים ל- 9 פרוסות (סה"כ 18 פרוסות).
  • 4 משמנים תבנית עגולה (בקוטר 28 ס"מ) ומסדרים את הפרוסות כך שפני הספירלה כלפי מעלה. מתפיחים כחצי שעה לקראת האפייה.
  • 5 מורחים בביצה טרופה עם מים ודבש, ואופים תחילה בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה, לאחר מכן מורידים לחום של 150 מעלות ואופים עוד כ- 15-20 דקות (תלוי בתנור).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון!
טיפ למתכון
לאחר האפייה אפשר לצקת על העוגה סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל (מוסיף טעם וברק).

ציוד נדרש: תבנית עגולה (קוטר 28 ס"מ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 18.8% 10.5% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב