דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (כ- 14 סינרולים גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סינרול בגרסא בריאה יותר
סינרול בריא - יש דבר כזה
  • 1 מחברים למיקסר את וו הלישה.
  • 2 מפוררים לקערת המיקסר את השמרים הטריים. מוסיפים את הסוכר והמים ומערבבים.
  • 3 מוסיפים קמחים ומשפר אפייה ולשים את הבצק במשך דקה בדיוק. בינתיים, בקערה נפרדת טורפים היטב ביצה.
  • 4 מוסיפים חצי מהביצה למיקסר. מוסיפים שמן ולשים את הבצק 9 דקות.
  • 5 מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
  • 6 מעבירים את הבצק לקערה גדולה מאוד ומקומחת ומכסים בעזרת ניילון נצמד את הקערה. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו (ראו מידע נוסף).
  • 7 מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 בנייר אפייה.
  • 8 מרדדים את הבצק למלבן גדול (25X45 ס"מ) בעובי כחצי ס"מ.
  • 9 מערבבים בקערה סוכר חום וקינמון.
  • 10 מחממים את החמאה במיקרו כ- 15-20 שניות, עד שהיא מתרככת (אך לא נוזלית!). מורחים את החמאה על הבצק המרודד. מפזרים על הבצק את תערובת הסוכר והקינמון ומשאירים שוליים עליונים ללא התערובת. דוחסים מעט את התערובת לתוך הבצק ומגלגלים לרולדה ארוכה. פורסים את הרולדה ל- 14 שבלולים ומניחים כל 7 שבלולים בתבנית עגולה. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (ראו מידע נוסף).
  • 11 אופים כ- 25-30 דקות, עד שהשבלולים רק מתחילים להזהיב וקיסם הננעץ בבצק יוצא נקי או עם מעט פירורים.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ.

זמן ההתפחה משתנה על פי מזג האוויר - לרוב, בחורף ההתפחה תיקח 60-75 דקות, ובקיץ 30-45 דקות. בכל מקרה, תמיד צריך לחכות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אך אסור להתפיח יותר מדי!).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 14.5% 8.3% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב