דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פאי רועים עם פטריות
תוספת הפטריות משדרגת את המנה
  • הכנת שכבת הבשר:
  • 1 לחמם את שמן הזית במחבת רחבה ולטגן את שני הבצלים עד להזהבה (כולל הבצל של שכבת הפירה).
  • 2 להוציא חצי מכמות הבצל ולשמור בצד עבור הפירה. לבצל שנותר במחבת להוסיף את השום והפטריות, ולטגן יחד כמה דקות.
  • 3 להוסיף את הבשר הטחון ולתבל. לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבצל שחום ומפורר לגמרי.
  • 4 לכבות את האש ולקרר מעט. להעביר את הבשר לתבנית מלבנית חסינת חום, לסדר בשכבה אחידה ולהדק מעט.
  • הכנת שכבת הפירה + אפייה בתנור:
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים (לפני כן לקלף ולחתוך לחצאים). לסנן ולמעוך אותם במועך ידני למחית חלקה.
  • 2 להוסיף לפירה את הבצל המטוגן ששמרנו בצד, השום, המלח, הפלפל השחור, הביצים והשמנת לבישול (או 5 כפות שמן זית במקום השמנת), ולערבב לתערובת אחידה.
  • 3 לשים את הפירה מעל שכבת הבשר.
  • 4 לפזר מעל הפירה את פירורי הלחם ולטפטף מעל ככף שמן זית.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חסינת חום.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 12.9% 28.9% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב