דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי רועים עם פטריות
פאי רועים עם פטריות
תוספת הפטריות משדרגת את המנה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת שכבת הבשר:
  • 1 לחמם את שמן הזית במחבת רחבה ולטגן את שני הבצלים עד להזהבה (כולל הבצל של שכבת הפירה).
  • 2 להוציא חצי מכמות הבצל ולשמור בצד עבור הפירה. לבצל שנותר במחבת להוסיף את השום והפטריות, ולטגן יחד כמה דקות.
  • 3 להוסיף את הבשר הטחון ולתבל. לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבצל שחום ומפורר לגמרי.
  • 4 לכבות את האש ולקרר מעט. להעביר את הבשר לתבנית מלבנית חסינת חום, לסדר בשכבה אחידה ולהדק מעט.
  • הכנת שכבת הפירה + אפייה בתנור:
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים (לפני כן לקלף ולחתוך לחצאים). לסנן ולמעוך אותם במועך ידני למחית חלקה.
  • 2 להוסיף לפירה את הבצל המטוגן ששמרנו בצד, השום, המלח, הפלפל השחור, הביצים והשמנת לבישול (או 5 כפות שמן זית במקום השמנת), ולערבב לתערובת אחידה.
  • 3 לשים את הפירה מעל שכבת הבשר.
  • 4 לפזר מעל הפירה את פירורי הלחם ולטפטף מעל ככף שמן זית.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חסינת חום.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)302113
חלבונים (גרם)19.76 7.41
פחמימות (גרם)3614
מתוכן סוכרים (גרם)2.55 0.95
שומנים (גרם)8.82 3.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.33 0.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)95.66 35.86
נתרן (מ"ג)191.8471.92
סיבים תזונתיים (גרם)3.41 1.28
מים (גרם)192.9672.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)28.1710.56
ויטמין B (מ"ג)9.93.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.09
ויטמין B3 (מ"ג)6.782.54
ויטמין B5 (מ"ג)1.860.7
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.2810.98
ויטמין B12 (מק"ג)1.310.49
ויטמין C (מ"ג)13.585.09
ויטמין D (מק"ג)0.420.16
ויטמין E (מ"ג)0.290.11
ויטמין K (מק"ג)3.711.39
סידן (מ"ג)39.6314.86
ברזל (מ"ג)2.270.85
מגנזיום (מ"ג)50.8419.06
זרחן (מ"ג)238.8989.56
אבץ (מ"ג)3.351.25
אשלגן (מ"ג)790.93296.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.150.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.990.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.430.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.290.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 12.9% 28.9% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?