דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (10-12 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פטייר - מאפה תרד מהמטבח הערבי
המטבח הערבי במלוא תפארתו
  • 1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: שוטפים היטב את התרד, משהים כרבע שעה על מסננת ומעבירים על נייר סופג. בינתיים מטגנים את הבצל ב- 3 כפות שמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את עלי התרד (לאחר שקצצנו מעט גס), מפזרים מעל מלח גס וממשיכים לטגן ולערבב עד שמאבדים מנפחם. מוסיפים מיץ לימון ותבלינים, מערבבים עוד כדקה ומורידים מהאש. בסוף מוסיפים כוסברה ומערבבים.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10-12 כדורים. משטחים מעט, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה דק, ממלאים במעט מהמלית, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב.
  • 5 מורחים ביצה טרופה עם חצי כף שמן זית, מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 12.6% 13.1% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב