דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת אפונה
פשטידת אפונה קלה להכנה
  • 1 מרתיחים בסיר כ- 2 ליטר מים, מוסיפים את המלח והאפונה, ממשיכים ברתיחה לפחות כ- 10 דקות, מסננים ומצננים.
  • 2 בינתיים מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ומצננים.
  • 3 בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השום, הסודה לשתייה, השמיר, הקמח, המלח, הפלפל השחור, הבצל המטוגן ולבסוף את האפונה.
  • 4 משמנים מעט תבנית בעזרת ספריי שמן (אני בחרתי בתבנית עגולה - אפשר גם מלבנית), מעבירים את תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר כחצי שעה מטפטפים את השמן על הפשטידה, ומחזירים לתנור לכרבע שעה נוספת עד להשחמה קלה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול האפונה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 23.9% 23.6% 41.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב