דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת אפונה
פשטידת אפונה
פשטידת אפונה קלה להכנה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים בסיר כ- 2 ליטר מים, מוסיפים את המלח והאפונה, ממשיכים ברתיחה לפחות כ- 10 דקות, מסננים ומצננים.
  • 2 בינתיים מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ומצננים.
  • 3 בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השום, הסודה לשתייה, השמיר, הקמח, המלח, הפלפל השחור, הבצל המטוגן ולבסוף את האפונה.
  • 4 משמנים מעט תבנית בעזרת ספריי שמן (אני בחרתי בתבנית עגולה - אפשר גם מלבנית), מעבירים את תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר כחצי שעה מטפטפים את השמן על הפשטידה, ומחזירים לתנור לכרבע שעה נוספת עד להשחמה קלה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח לבישול האפונה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142126
חלבונים (גרם)7.09 6.26
פחמימות (גרם)1211
מתוכן סוכרים (גרם)0.58 0.52
שומנים (גרם)7.19 6.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 1.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)84.32 74.45
נתרן (מ"ג)325.87287.74
סיבים תזונתיים (גרם)3.41 3.01
מים (גרם)29.6426.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)49.1643.41
ויטמין B (מ"ג)0.690.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.2515.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.18
ויטמין C (מ"ג)3.593.17
ויטמין D (מק"ג)0.460.41
ויטמין E (מ"ג)0.240.21
ויטמין K (מק"ג)0.40.36
סידן (מ"ג)23.8821.09
ברזל (מ"ג)0.70.62
מגנזיום (מ"ג)6.185.45
זרחן (מ"ג)51.9145.83
אבץ (מ"ג)0.350.31
אשלגן (מ"ג)77.6768.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.860.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.80.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 23.9% 23.6% 41.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.