דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מחמר - פשטידה מרוקאית
מחמר - פשטידה מרוקאית
מחמר מרוקאי

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל ביחד את תפוחי האדמה, הגזרים והביצים, עד שהירקות מתרככים. לקרר היטב את הירקות (זה חשוב מאוד שהירקות לא יהיו חמים). לקלף את תפוחי האדמה ולמעוך אותם מעט (לא לפירה, אלא למרקם יותר גס). לחתוך את הגזר והביצים הקשות לקוביות ולהוסיף לתפוחי אדמה.
  • 2 לסנן את האפונה המושרית ולהוסיף, וכן את הפטרוזליה הקצוצה. לערבב היטב את התערובת ולהוסיף לה את הביצים (לאחר כל ביצה לערבב את התערובת) והתבלינים.
  • 3 לשים בסיר עמוק ומעט רחב נייר אפייה, להוסיף את השמן ולשמן בנוסף את צידי נייר האפייה. להכניס פנימה את הבלילה וליישר את התערובת.
  • 4 לשים את הסיר על הגז על אש גבוהה למשך 10 דקות - לשים לב שלא יישרף. לאחר מכן, להנמיך את האש ולהשאיר את הסיר כחצי שעה על אש נמוכה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולהכניס את הסיר לאפייה לעוד כמחצית השעה. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. כשמוצאים את הסיר כדאי לעטוף את הסיר עם מגבת רטובה - זה יעזור לפשטידה להשתחרר. לשים צלחת מעל הסיר ולהפוך בזהירות.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)231117
חלבונים (גרם)9.36 4.72
פחמימות (גרם)2412
מתוכן סוכרים (גרם)3.03 1.53
שומנים (גרם)10.98 5.53
מתוכם שומן רווי (גרם)2.08 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)195.04 98.26
נתרן (מ"ג)191.3596.4
סיבים תזונתיים (גרם)3.64 1.83
מים (גרם)151.676.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)408.18205.63
ויטמין B (מ"ג)4.032.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.750.88
ויטמין B5 (מ"ג)1.340.68
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.827.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.25
ויטמין C (מ"ג)17.128.63
ויטמין D (מק"ג)1.090.55
ויטמין E (מ"ג)10.5
ויטמין K (מק"ג)103.6852.23
סידן (מ"ג)58.929.67
ברזל (מ"ג)2.131.07
מגנזיום (מ"ג)35.9218.1
זרחן (מ"ג)165.4983.37
אבץ (מ"ג)1.190.6
אשלגן (מ"ג)516.97260.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.050.53
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.860.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)21.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.860.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 22.9% 19.5% 50%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.