דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פתיתים עם חזה עוף וירקות
פתיתים בשילוב חזה עוף וירקות
  • הכנת חזה העוף:
  • 1 מתבלים את רצועות חזה העוף במלח גס, פלפל שחור גרוס, אבקת קארי ופפריקה. מערבבים היטב ומשהים בינתיים במקרר או בצד.
  • 2 מטגנים את הבצל (חתוך לקוביות) בשמן עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום (פרוסות לטבעות) ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים/מקפיצים תוך כדי ערבוב עד שחזה העוף משנה את צבעו ומזהיב.
  • 3 מוציאים הכל לכלי נפרד.
  • הכנת הירקות והפתיתים:
  • 1 חותכים את הירקות מראש לקוביות קטנות. מחממים באותה המחבת את כף השמן והסוכר החום, מערבבים ומוסיפים את קוביות הבטטה והגזר. מטגנים במשך כ- 6-8 דקות תוך כדי ערבוב, עד ריכוך קל.
  • 2 בינתיים בזמן הזה מבשלים את הפתיתים (כ- 6-8 דקות) ומסננים מנוזלים. מוסיפים כף שמן ומערבבים (השמן שומר שלא יידבקו).
  • 3 מוסיפים למחבת את הקישוא והפלפל האדום (את עלי הסלרי שומרים לסוף), מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור הגרוס, אבקת הקארי והכורכום, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים למחבת את חזה העוף ואת הפתיתים, ומפזרים מעל את עלי הסלרי.
  • 4 מטגנים עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כל התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש באיזו צורת פתיתים שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 10.3% 31.5% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב