דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פתיתים בשילוב חזה עוף וירקות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת חזה העוף:
  • 1 מתבלים את רצועות חזה העוף במלח גס, פלפל שחור גרוס, אבקת קארי ופפריקה. מערבבים היטב ומשהים בינתיים במקרר או בצד.
  • 2 מטגנים את הבצל (חתוך לקוביות) בשמן עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום (פרוסות לטבעות) ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים/מקפיצים תוך כדי ערבוב עד שחזה העוף משנה את צבעו ומזהיב.
  • 3 מוציאים הכל לכלי נפרד.
  • הכנת הירקות והפתיתים:
  • 1 חותכים את הירקות מראש לקוביות קטנות. מחממים באותה המחבת את כף השמן והסוכר החום, מערבבים ומוסיפים את קוביות הבטטה והגזר. מטגנים במשך כ- 6-8 דקות תוך כדי ערבוב, עד ריכוך קל.
  • 2 בינתיים בזמן הזה מבשלים את הפתיתים (כ- 6-8 דקות) ומסננים מנוזלים. מוסיפים כף שמן ומערבבים (השמן שומר שלא יידבקו).
  • 3 מוסיפים למחבת את הקישוא והפלפל האדום (את עלי הסלרי שומרים לסוף), מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור הגרוס, אבקת הקארי והכורכום, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים למחבת את חזה העוף ואת הפתיתים, ומפזרים מעל את עלי הסלרי.
  • 4 מטגנים עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כל התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש באיזו צורת פתיתים שאוהבים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)376154
חלבונים (גרם)27.3 11.18
פחמימות (גרם)4719
מתוכן סוכרים (גרם)7.37 3.02
שומנים (גרם)8.95 3.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.32 0.54
כולסטרול (מ"ג)58.5 23.96
נתרן (מ"ג)581.94238.36
סיבים תזונתיים (גרם)3.92 1.61
מים (גרם)152.0662.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)346.72142.02
ויטמין B (מ"ג)124.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B3 (מ"ג)10.144.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.630.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.19.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.1
ויטמין C (מ"ג)52.6721.57
ויטמין D (מק"ג)0.080.03
ויטמין E (מ"ג)1.270.52
ויטמין K (מק"ג)12.765.23
סידן (מ"ג)51.3721.04
ברזל (מ"ג)1.840.75
מגנזיום (מ"ג)42.6517.47
זרחן (מ"ג)202.9883.14
אבץ (מ"ג)1.050.43
אשלגן (מ"ג)472.12193.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.840.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.670.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.170.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.030.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 10.3% 31.5% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.