דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים המטוגנים
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפיזור מעל
  • שמן קנולה מזוכך - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    לטיגון עמוק
  • שאר המצרכים
  • טבעות זיתים - כוס (115 גרם)
  • פטריות - 6 גדלים ממוצעים - סה"כ (150 גרם)
    כוס פטריות חתוכות
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קשות וחתוכות לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שום - כפית
    כתוש
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים עם פטריות וזיתים
סלט חצילים ופטריות טעים וקל להכנה
  • 1 לפזר את המלח על החצילים ולהניח בצד כחצי שעה. לייבש את החצילים בנייר מגבת, לחמם את השמן במחבת (יש צורך בשמן עמוק), לטגן עד להשחמה ולקרר.
  • 2 להניח את החצילים בקערה, להוסיף את שאר המצרכים, לערבב בעדינות ולהעביר לכלי הגשה.
  • 3 לקשט בעוד פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם ולשמור במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים. יש לטגן בשמן עמוק. ניתן להשתמש גם בפטריות מקופסא. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 60% 5.1% 27.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.84 (2.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב