דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 261 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ברוטב לימון וכרפס
תבשיל קציצות טעים ומיוחד לפסח
  • 1 מערבבים יחד את כל המצרכים לקציצות ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 יוצרים כ- 16 כדורים מתערובת הבשר, משטחים מעט ומטגנים ב- 2 כפות שמן לסגירה והזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג ומשהים בינתיים בצד.
  • 3 מכינים את הרוטב: בסיר סוטאג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את הסלרי והמלח הגס, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 8 דקות.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומיץ הלימון ומרתיחים כ- 2 דקות.
  • 5 מוסיפים את קציצות הבשר לסיר, מבשלים עוד כ- 30-40 דקות על אש בינונית/נמוכה (מדי פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף) ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 24.7% 48.1% 23.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב